יום רביעי, 31 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים: פרקליטות המדינה מצפצפת על החוק

31.01.2018 -
11 חודשים נמצאים הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר במעצר על פרסומים מכפישים שלכאורה ביצעו באינטרנט, טרם החל משפטם, וחומר הראיות שנתפס ונבדק שלא בחוק בנוכחות עדים, לא עומד לרשותם.
יתרה מכך, הרכוש התפוס בידי הפרקליטות שלא כחוק משום שמוחזק בצו בית משפט ע"פ בקשה במעמד צד אחד, ללא הנמקה ועד תום ההליכים.
מדובר בריבוי ליקויים חמורים עשרות מונים במה שמואשמים הבלוגרים וכוללים:

צווי חיפוש לקויים.
חיפוש במחשב ללא עדים.
חיפוש במסמכים ללא עדים.
החזקת רכוש תפוס שלא כחוק.
אי העמדת חומר חקירה
לעיון הנאשמים.
איזוק חשודים בפומבי שלא
לצורך.
מעצר 11 חודשים ללא משפט.
ועוד...

העבירות בהם מואשמים הבלוגרים קשורים בפרסומים באינטרנט שעניינם לשון הרע, פגיעה בפרטיות וכדו'. מדובר בעבירות שאינן אלימות ואינן עילה למעצר ליום אחד.


יום שני, 29 בינואר 2018

השופט אורי שהם האריך מעצר העיתונאית לורי שם טוב מעבר ל- 9 חודשים ללא הנמקה

29.01.2018 - השופט אורי שהם האריך מעצר העיתונאית לורי שם טוב מעבר ל- 9 חודשים ללא הנמקה. הדיון התקיים בבית המשפט העליון בירושלים ב- 07.01.2018 בפני השופט אורי שהם ע"פ בקשת הפרקליטות להארכת מעצרה של העיתונאית לורי שם טוב מעל 9 חודשים מיום הגשת כתב האישום.
השופט אורי שהם בפתח הדיון קבע כי "ללא תסקיר חיובי עם אפשרות למצוא מפקחים וערבית מתאימים אין מצב שהיא (העיתונאית לורי שם טוב) תשוחרר", וזאת עוד בטרם שמע את עמדת הסנגוריה והתביעה בנושא.
עו"ד יהונתן רבינוביץ' טען כי למרשתו לורי שם טוב לא מתאפשר לעיין בחומר החקירה כשהיא בבית הכלא, וגם הציג דוגמאות של מקרים חמורים יותר ממה ששם טוב מואשמת (פרסומים מכפישים באינטרנט), של סחיטה באיומים של עשרות קשישים, או העלמות מס שבהם הנאשמים שוחררו עקב הימשכות הליכים.

אורי שהם החליט מבלי להתייחס לטיעוני הסנגוריה

השופט אורי שהם החליט ע"פ המתווה שפתח בו בתחילת הדיון טרם שמיעת הצדדים והוא להמתין לתסקיר המבחן.
נכון להיום (29.01.2018) תסקיר המבחן פסל את כל המפקחים, וממתינים לאפשר לק. מבחן חדש להיכנס לבית הכלא ולדבר עם לורי שם טוב לתחילת המבחן.

לצפיה בפרוטקול הדיון בש"פ 10235/17 מה- 07.01.2018:
https://drive.google.com/…/1zlY9L80NKqKYjDLzfquABuKZr…/view…

לצפיה בהחלטת השופט אורי שהם בש"פ 10235/17 מה- 07.01.2018:
https://drive.google.com/…/1YMbSFXE0DihQVJbkhJCi_4Ij_…/view…

יום ראשון, 28 בינואר 2018

העיתונאית לורי שם טוב 11 חודשים במעצר ואינה יודעת מהם חומרי החקירה בעניינה

28.01.2018 - לורי שם טוב עצורה 11 חודשים ואינה יודעת מהי רשימת חומרי החקירה נגדה. לידי שב"ס הועברה כמות מזערית מחומרי החקירה לעיונה של שם טוב.
חומרי חקירה של כתב האישום בעניינה של שם טוב כוללים:
 - 50,000 דפי קריאה של חומרי חקירה.
 - כ- 500 דיסקים
 - הארד דיסק של 4 טרה בייט

לידי שב"ס נווה תרצה הועברו כמות מזערית של 170 דיסקים בלבד אשר שם טוב יכולה במגבלות מסוימות לעיין בהם כ- 3 שעות ביום, 10 דיסקים בכל פעם. בנוסף לידי שם טוב לא הועברה רשימת חומרי החקירה.

מדובר במחדל חמור של פרקליטות המדינה אשר בידיה נמצאים כל חומרי החקירה ולא טרחה לדאוג מבעוד מועד לחומר חקירה מסודר וזמין לנאשמים ולסנגורים.

פרקליטות המדינה - ערמה ורמיה 

מעצרם של הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר ב- 27.02.2017 לווה בתעמולה תקשורתית מתוזמנת ומתוזמרת ע"י פרקליטות המדינה, שהודיעה לכל אמצעי התקשורת לבוא לבתי המשפט ולצלם את הבלוגרים מובלים אזוקים במסדרונות בית המשפט. פרקליטות המדינה הכפישה את הבלוגרים באמצעי התקשורת במילים חסרות רסן: כגון "טרור רשתי".
במקביל מאחורי הקלעים ביצעו חיפוש בדברי מחשב ומסמכים ללא נוכחות החשודים או עדים מטעמם בניגוד לחוק. פרקליטות המדינה גם האריכה החזקת הרכוש שנתפס במעמד צד אחר עד תום ההליכים בניגוד לחוק. פרקליטות המדינה מחזיקה ברכוש וראיות לכאורה שנדגמו מהמחשבים בניגוד לחוק.
התנהלותה הבוטה של פרקליטות המדינה בניגוד לחוק (ריבוי ליקויים ועבירות) מעלה ספק רב לכשירותו של ההליך הפלילי וכשירותן של הראיות.

יום שבת, 27 בינואר 2018

הרדיפה האכזרית של רשויות הרווחה ופרקליטות המדינה אחר אימהות להוציא ילדים מהבית עד ליומן האחרון.

הרדיפה האכזרית של רשויות הרווחה ופרקליטות המדינה אחר אימהות להוציא ילדים מהבית עד ליומן האחרון - עדן רכטר ז"ל
ינואר 2018 - הרדיפה האכזרית של רשויות הרווחה ופרקליטות המדינה אחר אימהות להוציא ילדים מהבית עד ליומן האחרון.

מתוך דף פייסבוק "האתיופי האינטלקטואל" , 01.07.2017 - השבוע נפרדנו מאחת מהנשים יוצאות אתיופיה החזקות ביותר שפגשתי בחיי והושפעתי רבות מסיפורה הקשה, עדן רכטר ז"ל. אישה אחת שנלחמה נגד כל הסיכויים בשירותי הרווחה האימתניים הממהרים תוך שיכרון כח רגולטורי, ולא בפעם היחידה בעדה, לעקור ילדים מזרועות הוריהם בעילה של דופי בתפקוד ההורי - בדיוק כפי שתרחש בסיפורה האישי של עדן בו טענו מערכת החינוך (על אף שילדיה הוגדרו כמחוננים), שירותי הרווחה והגרוש שזיהה לכאורה הזדמנות נקמנית - שהיא איננה ראויה לגדל את ילדיה.

הסיפור של עדן, בשעתו, עורר זעם ושאלות קשות בציבור בדבר הקלות בה עובדים/ות סוציאליים/ות שולחים ילדים יוצאי אתיופיה למוסדות סגורים, פנימיות ואימוצים, לעתים פועל יוצא של מניפולציות רגשיות ואיומי לקיחה המופעלים על ההורים בכדי שיחתמו "מרצונם החופשי", ולעתים בסיוע בתי המשפט הנעתרים ביתר קלות לצווי חירום, השגחה ונזקקות. צווים הנשענים לרוב (באופן אבסורדי) על נתונים שנמסרים לבית המשפט מצד נציגי הרווחה המשופשפים היטב מבלי ליחס חשיבות רבה לטענות ההגנה מצד המשפחות דלות האמצעים המשפטיים ממילא, בעיקר החד הוריות שבהן.
אסיים במשפט אחד מתגובת משרד הרווחה בימים בהם פרשת הילדים החטופים של עדן יצאה לאור, תחת המשפט אצרף את מילותיה של עדן, בחגיגת בר המצווה של בנה, תקופה לאחר שהוחזר לזרועותיה בצל מסכת ייסורים, לחץ תקשורתי ועזרת הציבור. משרד הרווחה על עדן: ״לצערנו, במקום לשקם את עצמה (לאחר שילדיה נלקחו ממנה) ולדאוג להם, עסוקה האם במלחמה והכפשות״.
מילות הניצחון של עדן בבר המצווה: "יחד עברנו שנה וחצי לא פשוטה. שנה וחצי מלאה במשברים, בניתוק קשה. אבל הנה, לאחר מלחמות ומאמצים, אנחנו שוב יחד כמשפחה מאוחדת. מי ייתן ונעבור את החיים בנחת, בבריאות ובאושר, והכי חשוב שלעולם נהיה יחד. אוהבת אתכם תמיד, אימא עדן.״ עדה שלמה למדה ממך אומץ ותושייה מה הם, נוחי על משכבך בשלום.



עדות אסירה בית סוהר נווה תרצה

בית כלא נשים - אילוסטרציה
ינואר 2018 - טלי (שם בדוי) היתה אסירה בבית סוהר נווה תרצה מספרת:

"בנות חוששות לומר מה הולך שם בפנים וזה מצער נורא.
התלוננתי לא מעט לאחר השחרור שלי על סיפורים שנשלחות בנות לזריקות בבארבאנל לשקט הנפשי שלהם או יש שם סוהר מהמגזר שמוציא בנות מהתאים ומכה אותם ומשתמש בהם מינית וסוהרות מכות שם בנות ומנהלת האגף מתעללת נפשית לא מעט זה גורם להן לרצות לאבד הכל להיכנס לדכאונות וכואב הלב יש שם מישהי שישבה בתא איתי שכבר ממכות חשמל לא משנה מהי ומה עשתה והאמן לי שעשתה מעט כדי לשלם מחיר בתפקוד הנפש שלה. ומי יודע אולי כבר שילמה בחייה, מדובר לפני שלוש שנים בערך לא מתארת מה היום הולך שם, אני חושבת שדי בכך להכלא ולא לראות את אוהבייך ולהיות סגור ולעשות חשבון נפש מאשר התנהגות ברברית ואכזרית כזו. כל יום התפללתי לאל רק שמצלמה תהיה שם בידיים הנכונות.

זה טיפה מין הים לצערי. הספיק לי חודש שם להבין את התמונה הכוללת ואני די אינטליגנטית להבין במהרה וגם די סקרנית שלא הרפתי מהבנות ויום ביומו רק שאלתי ולצערי נכנסתי ויצאתי מבועטת.

אך זו מערכת שמחפה אחד על השניה

תודה לאל. ותודה למשפחתי שלא נתנו לי רגע ליפול ונלחמו כמו פייטרים במשפטים. למעשה למזלי זה היה ממש קצר אך הרגיש נצח.

הייתי גם מה שאומרים אמן לולא זה ולולא הייתי שם יותר מדי . גם אני הייתי כבר לא אני עד היום יש פחדים שלא תטעה לרגע וסיוטים. שחלף המון זמן מאז. ולא אשכח שמות ומבטים. מה שהחזיק אותי עם בולמים וחרדות קשות זה רק האמונה והתהילים שהחבאתי שלא יילקח ממני."

יום שישי, 26 בינואר 2018

פרשת מעצר הבלוגרים, עיתונאים , לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר - עדכון מצב 25.01.2018.

25.01.2018 - הבלוגרים, עיתונאים לורי שם טוב, מוטי לייבל ועו"ד צבי זר נעצרו ב- 27.02.2017 למעצר ימים עד ה- 06.04.2017 יום הגשת כתב האישום. עילת מעצרם היא פרסומים מכפישים באינטרנט שלכאורה פרסמו על שופטים ועובדי ציבור.
במהלך כחצי שנה מיום הגשת כתב האישום (06.04.2017) סיפקה הפרקליטות חומר ראיות. וב- 26.10.2017 החליט שופט המעצרים אברהם הימן על מעצר עד תום ההליכים. עילת המעצר הממושך היא כאמור "מילים עלולות לפגוע".
מוטי וצבי ערערו לעליון וקיבלו חלופת מעצר בבית המשפחה, ולורי שם טוב במעצר בנווה תרצה עד היום ה- 25.01.2018 הואיל והקצין מבחן פסל את כל ה- 13 מפקחים שבחן. מדובר בעילת מעצר שאין מדובר עליה כלל בחוק המעצרים מה שמדיף ריח שיקולים זרים במעצר הממושך.

חומר הראיות שנדרשים הבלוגרים ללמוד הנו אדיר בהיקפו: כ -50,000 דפי קריאה, 500 תקליטורים והארד דיסק 4 טרה השקול לכ - 5,000 דיסקים. לורי כיום במעצר מזה כ- 11 חודשים וברשותה 170 דיסקים בלבד וניתן לה לעיין ב- 10 מהם בכל פעם כ- 3 שעות ביום, מלפני כחודש. במצב זה ברור כי לא תוכל להיות מוכנה ולתת מענה במשפט העיקרי שיחל ב- 11.03.2018.

רדיפת הפרקליטות ורשויות הרווחה אחר אימהות נפגעות רווחה

לורי שם טוב "טופלה" בעבר ע"י רשויות הרווחה וכן פרסמה בפעילותה העיתונאית על רשויות הרווחה. פרקליטות המדינה ורשויות הרווחה ידועות ברדיפתן חסרת המעצורים נגד אימהות נפגעות רווחה כפי שראינו בסיפורן של רעות איש שלום, ועדן רכטר שנרדפו ע"י רשויות אלו עד יומן האחרון הטראגי.

רדיפתן האכזרית של רשויות הרווחה והפרקליטות אחר אימהות שמתנגדות למסור ילדיהן למוסדות משרד הרווחה

ינואר 2018 - מועתק מתוך ספרה של ד"ר מילי מאסס, בשם טובת הילד – אובדן וסבל בהליכי האימוץ עמ' 126

בת "דור המדבר" - לזכרה של "דלית" (רעות איש שלום), שנאבקה על ילדיה ולא זכתה לגדלם, בתקווה שבבוא היום הם יקראו את סיפורה וידעו, שלא כמוה, מי היתה אמם ועד כמה הם היו חשובים לה.

רדיפתן האכזרית של רשויות הרווחה והפרקליטות אחר אימהות שמתנגדות למסור ילדיהן למוסדות משרד הרווחה
רדיפתן האכזרית של רשויות הרווחה והפרקליטות אחר אימהות שמתנגדות למסור ילדיהן למוסדות משרד הרווחה

"טקס החניכה" של דלית ל"דור המדבר" היה דרמטי. בהמשך למסקנת "ועדת ההחלטה", לפיה יש להוציא מידי דלית את התינוקת מיד לאחר הלידה, נשלחה הודעה לכל בתי החולים בעיר ובה הוראה ליידע את רשויות הרווחה כשתגיע שעתה של דלית ללדת.

ואמנם, בעוד דלית אחוזה צירי לידה, ולצדה רק חבר העמותה – שמטרתה, כזכור, להרחיק אותה מאבי התינוקת – נכנסה לחדר הלידה פקידת סעד לחוק הנוער והודיעה לה על החלטת הוועדה לקחת ממנה את ילדתה. העובדה שדלית נאנקה באותה עת מכאבים לא היוותה כל שיקול בקביעת עיתוי ההודעה. בבית המשפט נומק עיתוי זה בכך שההחלטה התקבלה ימים ספורים קודם לכן ולא היה סיפק בידי הוועדה להודיע על כך לדלית לפני הלידה.

שנתיים לאחר מכן סיפרה דלית בבית המשפט מה היתה תגובתה כשקיבלה את ההודעה: "לא רציתי להוציא את הילדה!".

לימים יאמר על כך בית המשפט המחוזי את הדברים האלה:
"כאשר שכבה המשיבה על מיטתה עובר ללידה, נמסר לה על ידי פקידות הסעד כי הילדה תילקח ממנה והיא לא תהיה רשאית לגדלה. בא כוח המשיבה כינה מצב זה במילים הקיצוניות "אכזריותם של נציגי המערער (רשויות הרווחה) אינה יודעת גבול". ניסוח זה חריף הוא, אך עדיין מתעוררת תמיהה רבתי כיצד רשויות הרווחה, המצוות לדאוג לטובת מטופליהן, בחרו ליתן את ההודעה לאם על כך שלא תוכל לגדלה, בדרך זו ובמועד זה עת היא כורעת ללדת."

יום חמישי, 25 בינואר 2018

העדר ייצוג משפטי למשפחות בהליך הוצאת ילדים מהבית

ינואר 2018 - הטרור הסוציאלי כלכלי של פרקליטות המדינה ורשויות הרווחה נגד משפחות מוחלשות. אלפי ילדים מוצאים מביתם למוסדות, אומנה ואימוץ כאשר להורים נאסר ייצוג משפטי בוועדות הרווחה, ולא מתאפשר בבתי המשפט.
93% מדרישות משרד הרווחה להוציא ילד מביתו מתקבלות כאשר אין ייצוג משפטי להורים, 63% מהדרישות נדחות כאשר ההורים מיוצגים על ידי עורך דין. כלומר אם היה ניתן למשפחה בהליך הוגן ייצוג משפטי היה נמנע יותר מ- 50% הוצאת ילדים מהבית.
פרקליטות המדינה ורשויות הרווחה מונעות ייצוג משפטי להורים בוועדות החלטה הקובעות גורל ילדיהן למרות קביעות מקצועיות של ועדות בדיקה כגון ועדת גילת ומבקר המדינה בנושא. וכך נתלשים מביתם אלפי ילדים מידי שנה בהליך לא הוגן ההורס משפחות וילדים.



הטרור הסוציאלי כלכלי של פרקליטות המדינה ורשויות הרווחה נגד משפחות מוחלשות

יום רביעי, 24 בינואר 2018

פרקליטות המדינה על טרור רשתי

ינואר 2018 - פעולת טרור מוגדרת כפעולת רצח. מהי משמעות הביטוי "טרור רשתי" שבו השתמשה פרקליטות המדינה נגד הבלוגרים? לשאלה זאת אין תשובה בכל החלטות בתי המשפט למיניהם בהארכות המעצר.
עילת המעצר כפי שנרשמה ע"י השופטים היא "מילים עלולות לפגוע" אולם זוהי אמירה פטתית חסרת תוכן מבלי להציג אפילו דוגמא אחת על הנזקים שנגרמו לאדם כתוצאה מהפרסומים.
באופן תמוה סימום שיטתי של קשישים בבתי אבות עד כדי אובדן צלם אנוש, או כל פגיעה המונית באוכלוסיות חלשות כגון פרשת העלמותם של ילדי תימן אינו נכנס בקטגוריה של הפרקליטות ולו אף לבדיקה.

קשיש בהשפעת סמי הרגעה בבית אבות - צילום אריאלה שטרנבך
קשיש בהשפעת סמי הרגעה בבית אבות - צילום אריאלה שטרנבך

פרקליטות המדינה על טרור רשתי ועובודת קודש
פרקליטות המדינה על טרור רשתי ועובודת קודש

יום שלישי, 23 בינואר 2018

אילו דברים הפרקליטות לא תחקור לעולם?

ינואר 2018 - נחשפנו בשבוע האחרון לתופעות מזוויעות של סימום קשישים בבתי אבות עד אובדן צלם אנוש ומוות. אין שום הגיון בלסמם כשיטה קשישים עד אובדן צלם האנוש אולם מבחינת גופים בעלי כוח יש הגיון רב.
מדובר ביצרני תרופות, פסיכיאטרים, אפוטרופוסים המנהלים את רכושם של הקשישים, מוסדות סיעודיים ועוד, הגורפים הון מהמפעל העברייני של סימום הקשישים כשיטה.
נשאלת השאלה היכן מערכות האכיפה ובראשם פרקליטות המדינה נוכח מעשי הזוועה. הלא מדובר בפשעים מערכתיים קשים מאוד.

התשובה לכך היא אותה תשובה לשאלה היכן היתה הפרקליטות בפרשת העלמותם של ילדי תימן? והיכן הפרקליטות בהזנחה והתעללות בילדים במסגרות חוץ ביתיות בימינו?
הפרקליטות נמנעת מלחקור עניינים העלולים לפגוע באינטרסים של בעלי כוח משום שלהם דריסת רגל במסדרונות הפרקליטות. יתרה מכך, הפרקליטות רודפת אחר עיתונאים או כל מי שיחקור בעניינים אלו.

סימום שיטתי של קשישים בבתי אבות עד אובדן צלם אנוש - היכן האכיפה?
סימום שיטתי של קשישים בבתי אבות עד אובדן צלם אנוש - היכן האכיפה?

יום שני, 22 בינואר 2018

העיתונאית לורי שם טוב במעצר 11 חודשים כי עזרה לאנשים מוחלשים בחברה

22.01.2018 - ראיון עם דנית לוין בתכנית "היה או לא היה בכותרות" עם אברי גלעד. דנית אומרת כי העיתונאית לורי שם טוב במעצר 11 חודשים כי עזרה לאנשים מוחלשים בחברה.

יום ראשון, 21 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים - אטימות מערכת המשפט למוחלשים

פרקליטות המדינה: "השופטים עושים כרצוננו" - אילוסטרציה
פרקליטות המדינה: "השופטים עושים כרצוננו" - אילוסטרציה

דוגמא איכותית לאטימות מערכת המשפט כאשר החשודים הם מוחלשים או עיתונאים המסקרים אותם היא החלטת שופטת מעצרים בית משפט השלום חיותה כוחן מיום ה- 08.03.2017.

בפני כוחן הוגשה בקשה פסולה להארכת החזקת רכוש רב יקר ערך (מידע במחשב ומסמכים) של מספר חשודים שנתפס ע"י משטרת ישראל במהלך חיפוש ובה ליקויים מהותיים:

1. הבקשה הוגשה במעמד צד אחד ללא נוכחות או ידיעת מי מהחשודים או באי כוחם.

2. הבקשה הוגשה להחזקת הרכוש החשודים עד תום ההליכים בעוד החוק מאפשר להגיש בקשה עד חצי שנה.

החלטת השופטת חיותה כוחן: "כמבוקש".

ההחלטה הלקונית "כמבוקש" של חיותה כוחן על בקשה פסולה שהוגשה בניגוד לחוק מעלה תהיות לעניין ערך האזרח וקניינו בעיני פרקליטות המדינה ואלי גם בתי המשפט.

יצוין כי ההחלטה של השופטת כוחן כללה מספר ליקויים, על מספר רב של אנשים ועל מספר רב של חפצים, מדובר אפוא בריבוי ליקויים/ עבירות על החוק, אשר מהותן גבוהות לעין שיעור מכל העבירות יחד של כל הבלוגרים.
לצפייה בהחלטת נציב תלונות הציבור על שופטים בעניינה של השופטת חיותה כוחן הקלק כאן:

בקשה לא חוקית להחזקת רכוש תפוס וחתימה כמבוקש השופטת חיותה כוחן
בקשה לא חוקית להחזקת רכוש תפוס וחתימה כמבוקש השופטת חיותה כוחן

יום שבת, 20 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים - האם בתי המשפט יכשירו ראיות פסולות?

הפרקליטות על חיפוש לקוי - אילוסטרציה
הפרקליטות על חיפוש לקוי - אילוסטרציה
בתאריך 27.02.2017 בוצע חיפוש בבית הבלוגרים ומיד לאחר מכן מעצר. מעיון בצווי החיפוש עולה כי יש בהם ליקוים ועבירות חמורות על החוק. לא נרשם בצווים מספר תיק בית משפט הנימוק לחיפוש והחמור מכל מדוע חיפוש בדברי מחשב יבוצע ללא נוכחות החשודים ועדים מטעמם מה שפוסל לחלוטין את הראיות הנגזרות מחיפוש בדברי המחשב. מדובר בריבוי ליקויים ועבירות על החוק בהוצאת צווי החיפוש ובחיפוש עצמו.

אלא שהפרקליטות מצפצפת על החוק וזה לא מונע ממנה להגיש כתב אישום ולהשתמש בראיות אלו כי הפרקליטות יודעת שבתי המשפט יכשירו את השרץ הראייתי.









פרשת הבלוגרים - איזוק בפרהסיה ובבית המשפט בניגוד לחוק

לורי שם טוב אזוקה בפומבי בבית המשפט לעיני קהל בניגוד לחוק
לורי שם טוב אזוקה בפומבי בבית המשפט לעיני קהל בניגוד לחוק
בימי המעצר הראשונים הבלוגרים (סוף פברואר 2017), עיתונאים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר הובלו כשהם אזוקים בפומבי ברחוב ויצמן 1תל אביב, במסדרונות בית המשפט ובתוך אולם בית המשפט מול השופט כשהם אזוקים ובניגוד לחוק.



יום שישי, 19 בינואר 2018

מדוע פרקליטות המדינה עצבנית על העיתונאית לורי שם טוב?

ינואר 2018 - פרקליטות המדינה רגילה לנצח בבית המשפט גם אם אינה צודקת זה עניין של כבוד אנשים קטנים ואגו נפוח.
העיתונאית לורי שם טוב זכתה בערעור על תביעה קטנה על סך כ- 1,000 שקלים למרות שההפרקליטות השקיעה עשרות אלפי שקלים בערעור של כ- 200 עמודים. בנוסף הפרקליטות חויבה לשלם לשם טוב 7,500 שקלים ע"ח משלם המיסים.
כתוצאה מזכייתה של שם טוב חרה אפם של הפרקליטים מאוד ולכן החליטו ע"ח משלם המיסים להשקיע שנתיים עבודה כ- 50 איש להגיש כתב אישום של כ- 130 אישומים נגד שם טוב על עבודתה העיתונאית במהלך השנים.

לצפיה בדחיית ערעור הפרקליטות על ידי כבוד השופטת צ'רניאק:

 רת"ק 11987-10-14, הנהלת בתי המשפט נ' לורי שם-טוב / החלטה

הנהלת בתי משפט התעקשה ותשלם יותר , איתמר לוין, ינואר 2015 , news1

יום חמישי, 18 בינואר 2018

פרקליטות המדינה טומנת ראשה בחול נוכח סימום קשישים

באילו מקרים פרקליטות המדינה טומנת ראשה בחול ומדוע?
ינואר 2018 - תחקירים על סימום קשישים שיטתי במוסדות פסיכיאטריים עד כדי אובדן צלם אנוש. היכן מערכות אכיפת החוק ופרקליטות המדינה בראשם?. כדי לדעת את התשובה לכך נשאל היכן היתה פרקליטות המדינה בפרשת העלמות ילדי תימן בעת התרחשותה, או היכן הפרקליטות היום נוכח התעללות והזנחת ילדים וחוסים במוסדות משרד הרווחה.
הפרקליטות היא גוף פוליטי בעל אינטרסים פוליטית והאכיפה היא סלקטיבית.
לדוגמא בפרשת סימום הקשישים הפרקליטות היא בצד של בתי האבות הגורפים הון מאחסון הקשישים בבתי אבות, אפוטרופוסים הנהנים מעזבונם של הקשישים, חברות התרופות ופסיכיאטרים המלעיטים את הקשישים בסמים פסיכיאטריים... ועוד.
יתרה מכך הפרקליטות אכפה באופן קיצוני עיתונאים, בלוגרים (לורי מוטי וצבי) שעסקו ברווחה כדי להשתיק אותם כדי להנציח תופעות חמורות כמו סימום הקשישים שנחשפנו אליה.


פרקליטות המדינה טומנת ראשה בחול נוכח סימום קשישים
פרקליטות המדינה טומנת ראשה בחול נוכח סימום קשישים

יום שני, 15 בינואר 2018

פרקליטות המדינה חותכת בחופש הביטוי וחופש העיתונות

ינואר 2018 - הפרקליטות משתמש בסדרת חוקים כגון לשון הרע, פגיעה בפרטיות, העלבת עובד ציבור, הטרדה מינית בפרסומים ועוד, כדי לנטרל בלוגרים, גולשים בפייסבוק ועוד פעילים חברתיים למען המוחלשים.
הפרקליטות אינה מקבלת את העיתונות החופשית בעידן הסייבר ומעצימה את העונשים נגד הבלוגרים נוכח השינויים הטכנולוגים.

פרקליטות המדינה חותכת בחופש הביטוי וחופש העיתונות - אילוסטרציה
פרקליטות המדינה חותכת בחופש הביטוי וחופש העיתונות - אילוסטרציה


ערעור העיתונאית לורי שם טוב בבית משפט המחוזי תל אביב - הזכות לפירסומים בעלי עניין ציבורי על פרטיות אישי ציבור

15.01.2018 - ערעור העיתונאית לורי שם טוב בבית משפט המחוזי תל אביב - הזכות לפירסומים בעלי עניין ציבורי על פרטיות אישי ציבור.
מדובר בערעור במחוזי שהגישה העיתונאית לורי שם טוב על הזכות לפרסם פירסומים על התחמקות סדרתית מתשלום חובות לרשויות של בכיר במשרד הרווחה. עיקר הטיעון של עו"ד יהונתן רבינוביץ' ב.כ של שם טוב היה כי מדובר בבכיר במשרד הרווחה המנהל תקציבים של מיליארדי שקלים כספי ציבור ומתווה מדיניות הוצאת ילדים מהבית, וזכות הציבור לדעת על אי תשלום חובות לרשויות מצד בכיר זה.
הפרקליטות טענה מנגד כי מבחינת החוק כי שם טוב ביצעה הפירסום עקב עניין אישי עם אותו בכיר ולא מתוך תום לב. טענה זאת אינה רלוונטית משום שהמבחן להגנה לפירסום על איש ציבור בכיר הוא העניין הציבורי ולא תום הלב.

יום ראשון, 14 בינואר 2018

"מילים עלולות לפגוע" - עילת מעצר לבלוגרים, עיתונאים עד תום ההליכים מעל שנה

14.01.2018 - עילת מעצר עד תום ההליכים הבלוגרים עיתונאים לורי שם טוב, מוטי לייבל ועו"ד צבי זר העצורים מזה 11 חודשים היא: "מילים עלולות לפגוע" ללא דוגמא נוספת של פגיעה ונזקה. הבלוגרים נעצרו ב- 27.02.2017 ומשפטם אמור להתחיל ב- 11.03.2018.


"מילים עלולות לפגוע" כעילה לפגיעה בחופש העיתונות - אילוסטרציה
"מילים עלולות לפגוע" כעילה לפגיעה בחופש העיתונות - אילוסטרציה

מדוע החליט השופט אברהם הימן לעצור את הבלוגרים עד תום ההליכים

14.01.2018 - מדוע הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל, וצבי זר עצורים מזה כ- 11 חודשים.

ב- 26.10.2017 החליט שופט המחוזי תל אביב אברהם הימן על מעצרם עד תום ההליכים של הבלוגרים העצורים מה- 27.02.2017. הימן ביסס החלטתו על קיום ראיות לכאורה ממסמכים שחלק גדול מהם הוצא ממחשב בניגוד לחוק המחייב הוצאת פלטים ממחשב בנוכחות שני עדים, מה שלא בוצע בפועל.

השופט הימן גם ביסס החלטתו למעצר עד תום ההליכים על אמירה פטתית: "מילים עלולות לפגוע" אולם לא ציין בהחלטתו שום נזק פיזי או נפשי שנגרם למי מהמתלוננים, לכן לא ברורה מה המסוכנות לכאורה של הבלוגרים.



יום שישי, 12 בינואר 2018

עתירת אסיר נגד בית סוהר נווה תרצה: אינם מאפשרים לעצירה לעיין בחומר הראיות להתכונן למשפט העניינה

בתאריך 03.01.2018 התקיים דיון עתירת אסיר באולם דיונים בית סוהר איילון של עצירה נגד בית סוהר נווה תרצה.

לצפיה / הורדה פרוטוקול עתירת אסיר  עת"א 63486-11-17 מה-3 בינואר 2018 לורי שם טוב נגד שירות בתי הסוהר - הקלק כאן

העצירה עתרה כי לא ניתן לה להשתמש במחשב תקין לצפיה בחומר החקירה המציוי על גבי דיסקים, ובית סוהר נווה תרצה אינו מקצה לה חדר ייעודי ללימוד.
בנוסף עתרה העצירה כי קיימים קבצים בעלי סיומת MSG, THUMB שאינם נפתחים כלל במחשב.

כב' השופטת מיכל ברנט קבעה בהחלטתה כי לעותרת יינתנו 4 שעות ביום במקום בו ניתן לצפות בדיסקים ועוד שעתיים במרכז החינוך.
בנוסף קבעה השופטת כי יוזמן טכנאי מחשבים לבדיקת אילו קבצים אינם נפתחים ומדוע.

להלן פרוטוקול הדיון והחלטת השופטת מיכל ברנט עת"א 63486-11-17 מה-3 בינואר 2018 לורי שם טוב נגד שירות בתי הסוהר

פרוטוקול הדיון והחלטת השופטת מיכל ברנט עת"א 63486-11-17 מה-3 בינואר 2018 לורי שם טוב נגד שירות בתי הסוהר

פרוטוקול הדיון והחלטת השופטת מיכל ברנט עת"א 63486-11-17 מה-3 בינואר 2018 לורי שם טוב נגד שירות בתי הסוהר

פרוטוקול הדיון והחלטת השופטת מיכל ברנט עת"א 63486-11-17 מה-3 בינואר 2018 לורי שם טוב נגד שירות בתי הסוהר

העיתונאית לורי שם טוב עצורה 11 חודשים עקב עילות מעצר פטתיות

12.01.2018 , יום שישי בבוקר. לורי הועברה לפני מספר ימים לאגף אחר בכלא. בעוד מספר ימים דיון בפני שופט מעצרים אברהם הימן על המשך מעצרה נוכח פסילת המפקחים על ידי קצין המבחן. עילת המעצר כפי שאמר השופט אברהם הימן היא "מילים עלולות לפגוע" או "מסוכנות ברף הגבוה ביותר", אולם אלו אמירות בעלמא בהעדר דוגמאות, והיימן לא הציג דוגמא לנזק שהסבו הבלוגרים לאדם כזה או אחר. מאידך יש דוגמאות של שופטים שאמירות או הכפשות נגדם האתרים המיוחסים לבלוגרים לא השפיעו במאומה על חייהם.
לורי בניגוד לשני הנאשמים האחרים במעצר בפועל בכלא מה שלא מאפשר לה להיות מוכנה בעוד חודשיים לתחילת המשפט העיקרי.

הנשיאה חיות דחתה בקשת פסילת השופט בני שגיא

11.01.2018 - הנשיאה אסתר חיות דחתה בקשת פסילת השופט בני שגיא לשפוט הבלוגרים למרות מילים מרות כלענה וחדות כחרב פיות שנכתבו עליו באתרים המיוחסים לבלוגרים. הנימוק של חיות היא המקצועיות של השופטים למרות המילים הבוטות שנרשמים נגדם באתרים. נשאלת השאלה מדוע אם כך משתמשת מערכת המשפט פעם אחר פעם בביטוי מילים מרות כלענה חדות כחרב פיות כעילה מרכזית להמשיך לעצור את הבלוגרים על שכתבו נגד שופטים בעוד השופטים אינם מושפעים ממילים אלו? הנשיאה חיות הגיבה לבקשת הפסילה שהוגשה ב- 10.01.2018 עוד באותו יום כעבור מספר שעות.


להורדת / צפיה בהחלטת הנשיאה אסתר חיות הקלק כאן

מהירות התגובה של חיות מצביעה אולי על רצונה של מערכת המשפט לסיים משפט פרשת הבלוגרים במהירות האפשרים עקב ריבוי המחדלים של הפרקליטות ובתי המשפט הנחשפים בפרשה. החל מריבוי הוצאת צווי חיפוש לקויים ולא חוקיים, חיפושים בדברי מחשב ומסמכים ללא עדים בניגוד לחוק, הארכת החזקת רכוש תפוס במעמד צד אחד, בניגוד לחוק, הארכות מעצר שאינן קבועות בחוק לתקופות ארוכות כגון מעצר בינייים, מעצר עד לקבלת החלטה אחרת ועוד מחדלים רבים אחרים.









יום רביעי, 10 בינואר 2018

אלימות סוהרים מיחידת נחשון בית המשפט העליון נגד לורי שם טוב.

10.01.2018 - בעקבות שני אירועי אלימות שספגה מצד סוהרי יחידת נחשון ירושלים ליד בית המשפט העליון ביקשה לורי לא להביא אותה לערר הבא בבית המשפט העליון.

נגד הסוהרים הוגשו תלונות במשטרה אולם ניכר כי זה לא מרתיע אותם, והם המשיכו בפעולות האלימות נגד לורי בעודה אזוקה בידיים וברגליים.

אלימות הסוהרים נובעת בשל הסתות בתקשורת המשודרת והאינטרנטית של פרקליטות המדינה, כינו את הבלוגרים העצורים "טרור רשתי" תוך שהם מובילים אותם אזוקים בפומבי.
לורי שם טוב עיתונאית עצורה מזה כ- 11 חודשים על פרסומים ברשת האינטרנט, משפטה טרם החל וטרם ניתן לה לעיין בכמות האדירה של חומר הראיות נגדה.
לורי שם טוב ספגה גם ביטויי הטרדה מינית והסתה משופטי בית משפט עליון ומחוזי שהשוו אותה ל"זרה" על פי ציטוט מספר משלי שמשמעו זונה, אפיקורסית . נציב תלונות הציבור על שופטים טען כי השופטים לא התכוונו לחלק זה של הפסוק שציטטו.

יום שלישי, 9 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים - איזוק בפומבי ובאולם בית המשפט

העיתונאית לורי שם אזוקה בבבית המשפט להמשך מעצרה על פרסומים במרשתת
סוף פברואר 2017 - מעצר הבלוגרים והובלתם בפומבי לבית המשפט ובתוך אולם בית המשפט כשהם אזוקים בידיהם וברגליהם על מנת להשפילם בעיני הציבור, לשבור רוחם ולהשחירם. הבלוגרים אינם אלימים והופיעו לכל הדיונים בענייניהם טרם המעצר ומעולם לא הראו סימני בריחה מהדין.
מדובר באידאלוגיית הרשע של פרקליטות המדינה שאינה בוחלת בשום אמצעי גם אם הוא בניגוד לחוק על מנת לנצח במשפט.
הבלוגרים הנם עיתונאים פעילים חברתיים המסייעים למשפחות להתמודד מול רשויות הרווחה שרוצות להוציא ילדיהם מהבית

תלונה נגד סוהרת יחידת נחשון ליד בית המשפט העליון בגין איזוק עצירה בחוזקה

איזוק בחוזקה ברגליים - אילוסטרציה08.01.2018 - תלונה הוגשה נגד סוהרת יחידת נחשון ליד בית המשפט העליון שירות בתי הסוהר בגין תקיפת לורי ע"י איזוק בחוזקה בידיים וברגליים בעת העברתה מכלא נווה תרצה אל בית המשפט העליון לדיון על מעצרה מעל 9 חודשים מיום הגשת כתב האישום.
לורי שם טוב עיתונאית עצורה על פרסומים ברשת האינטרנט מזה כ- 11 חודשים וטרם החל משפטה, וגם לא ניתן לה לראות את חומר הראיות נגדה.
האיזוק ההדוק גורם לחבלות בידיים וברגליים מה גם שמדובר באקט משפיל לעצירה עיתונאית כבת 50 העצורה על פרסומים ברשת האינטרנט.
התלונה הוגשה לשירות בתי הסוהר ומשטרת ישראל.

יום ראשון, 7 בינואר 2018

07.01.2018 - דיון בבית המשפט העליון בפני כב' השופט אורי שהם - הארכת מעצר העיתונאית לורי שם טוב מעל 11 חודשים עקב פרסומים במרשתת .




לורי הוכנסה לאולם בליווי שני סוהרים וטענה בפני השופט אורי שהם כי סוהרת ג' מיחידת נחשון בבית משפט העליון תקפה אותה. השופט שהם טטן כי אפשר להגיש תלונה נגד הסוהרת.

הפרקליטות מבקשת לסגור דלתיים במהלך הדיון אך הדיו מתקיים בדלתיים פתוחות.
הערה נוספת של עו"ד רבינוביץ' המייצג את טוב היא שבפרוטוקולים רשום: "מדינת ישראל נגד פלוני" ומבקש לרשום את שם הנאשם. יצוין כי הנאשמים הנם בלוגרים עיתונאים אשר עיסוקם הוא פרסומים באינטרנט על נושאים חברתיים, והאישומים נגדם על פרסומים מכפישים באינטרנט. השופט שהם מבקש לרשום בפרוטוקול כי מעתה ירשם שם מלא של הנאשמת לורי שם טוב ולא פלונית.

המתנה לתסקיר המבחן - לעג לרש ופגיעה בערכי הדמוקרטיה

השופט שהם מרמז בתחילת הדיון טרם שמע דברי ההנה כי אין בכוונתו לשחרר את שם טוב ללא שמיעת תסקיר המבחן וההמלצה. ומציעעל קביעת לוח זמנים נוקשה לתסקיר המבחן. מדובר בהצעה שהנה לעג לרש ופגיעה בערכי הדמוקרטיה בהתחשב באישומים על פרסומים באינטרנט, והמתנה של כ- 11 חודש במעצר לתחילת המשפט.

עו"ד יהונתן רבינוביץ' מתנגד להמשך מעצרה של שם טוב ממספר טעמים:
* צבי זר (נאשם 3) משוחרר כבר כחודש
* מוטי לייבל (נאשם 2) משוחרר כשבועיים
* אין כל בעיית מסוכנות שעלתה לגבי שחרורם.
* לורי עצורה כבר 11 חדשים.
* במקרים חמורים פי כמה אנשים לא מוחזקים זמן כה רב במעצר.
* המשפט אינו מתקדם כלל.
* המשפט עתיד להמשיך ולהידחות מסיבות שונות.
* השופט אברהם היימן במחוזי לא קבע כל מועד סופי לקצין המבחן ולא קבע כל מועד לדיון בעניין המעצר.

הפרקליטות - אידיאולגיית הרשע

תוקפנות הפרקליטת נגד המוחלשים אינה מרפה וטענה נגד שם טוב כי לה עבר פלילי. מדובר בהרשעות זניחות על רקע התעמרות רשויות הרווחה בשם טוב ומאבקה של שם טוב להגנה על ילדיה.

יום שבת, 6 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים: החלטת השופט בני שגיא שלא לפסול עצמו 02.01.2018

02.01.2017 - השופט בני שגיא החליט לא לפסול עצמו למרות פרסומים מעוררי שאט נפש נגדו באתרים המיוחסים לנאשמים - השופט בני שגיא נראה במצב מצוין. לא מזועזע כלל מהפרסומים שהושמעו בפניו בדיון הקודם והחליט לא לפסול עצמו. עיקרון "מילים עלולות לפגוע" שבגללו עצורים הבלוגרים 10 חודשים אינו תקף כלל לעניין השופטים מה שמטיל ספק רב למסוכנותם כעילה להמשך מעצרם.
ב.כ נאשם 3 הודיעה כי יתכן ותערור. בנוסף ב.כ נאשם 3 ביקשה כי בכוונתה להעלות לדיון עניין אישור היועץ המשפטי ל- 30 האישומים שנוספו לאחרונה לכתב האישום עקב הלכת בית המשפט העליון כי אישומים מסוג שיימיג יהיו באישורו.
ללורי שם טוב כפי הנראה דיון בבית המשפט העליון על המשך מעצרה. שם טוב ביום א ה- 07.01.2018 תהיה עצורה בניגוד לחוק אלא אם בית המשפט העליון יאשר חריגה להמשך מעצרה.

להורדת / צפיה בפרוטוקול  ת"פ 14615-04-17 מה- 2 בינואר 2018 הקלק כאן





פרוטוקול




פרשת הבלוגרים - דיון בפני השופט בני שגיא 04.01.2018

מתוך סטטוס פייסבוק ד"ר יוסף צ'רניק 04.01.2018 על דיון פרשת הבלוגרים בפני השופט בני שגיא

 להורדת / צפיה בפרוטקול הדיון ת"פ 14615-04-17 מה- 04 בינואר 2018 הקלק כאן

2018-01-04 הבלוגרים והשופטים הנוקמים: השחקנית הראשית לא הופיעה - ההצגה נדחתה

===

היה צפוי להיות דיון מעניין בנוגע לכתב האישום המתוקן - בו חסרה "הסכמת היועמ"ש להגשת כתב האישום" -ולכן הוא פסול מיסודו. בדיון קודם, בני שגיא אמר מכס המשפט, שזהו "עניין טכני" והוא ייתן החלטה בנושא במועד אחר. בפרוטוקול אותו דיון פיברק וכתב שעו"ד דהאן משכה את הבקשה. דהאן התכוונה לטעון שוב בעניין היום.

באי כוח התביעה עו"ד גבא ואלירן גלילי הגיעו בליווי שומרי ראש. מרגישים מאוימים בתיק הזה? משמר בתי המשפט לא מספיק להם?

שב"ס לא הביא את לורי לדיון. חיכינו. אח"כ השופט בני שגיא רצה להמשיך בדיון "טכני" ללא נוכחות הנאשמת.

בא כוחה של לורי, סניגור ציבורי עו"ד רבינוביץ התנגד לקיום כל דיון ללא נוכחות הנאשמת. על כך יבורך.

באת כוחו של צבי, עו"ד דהאן, התעקשה להמשיך לדבר בעניינים שונים (להלן) .

בסוף הדיון קיבלו הצדדים פרוטוקול בו לא נכללו רוב הדברים שנאמרו, וכן לא נרשם אפילו שם הקלדנית. ספק אם זהו פרוטוקול עשוי כדין וחתום כראוי.

מכל מקום, כיוון שרוב הדברים לא נרשמו - יש לראות בהם "דיון בלתי פורמלי מחוץ לפרוטוקול" - כלומר דיון שלא התקיים כלל.

בין הנושאים שנידונו בדיון הבדיוני:

א) תשלום על ידי הסניגוריה הציבורית לעורכי הדין.

ב) אישור הסניגוריה הציבורית לשכירות יועץ לסניגורים. ככל הנראה היועץ נחוץ בכל ענייני המחשבים והסייבר, שהם כמובן עניין מרכזי בתיק זה. התפתח ויכוח סוער בין דהאן לשגיא, שאמר שדברים אלה אינם מעניינו של בית המשפט - בין הסניגורים לסניגוריה הציבורית. דהאן רוצה להביא את נציג הסניגוריה לדיון בבית המשפט. בהופעה קודמת של נציגת הסניגוריה, היא הסבירה שהתיק הזה הוא מעמסה תקציבית כבדה על הסניגוריה. כנראה שזאת הסיבה לאי קבלת אישור לשכירת היועץ. (אותו עניין עלה בעבר לגבי אי מינוי עו"ד לטפל בעניין מניעת גישתה של לורי לחומרי החקירה במעצר).

ג) מחלוקת בין הסנגורים לבין התביעה לגבי חומרי חקירה חסרים ורשימת חומרי החקירה. התפתח שוב ויכוח סוער בין דהאן לשגיא, שאמר להפנות דברים אלה לשופט תורן.

ד) דהאן הודיעה שקיבלה את החלטת שגיא בעניין הפסלות רק באותו בוקר - ולכן עדיין לא החליטה והגישה הודעת ערעור לעליון על הפסלות. שוב התעורר ויכוח עם שגיא, שטען שההחלטה נחתמה עוד ביום הדיון הקודם. שגיא אמר לה שכל הארכת מועד להגשת הערעור צריכה להתנהל מול בית המשפט העליון. כמובן שהגשת ערעור על הפסלות תעכב את ההליכים במחוזי. שכן, עד להחלטה חלוטה בעניין הפסלות, שגיא בבחינת פסול.

הדיון הבא נקבע ליום חמישי הבא, 11 לינואר, 11:30.






סטטוס פייסבוק ד"ר יוסף צ'רניק 04.01.2018 על דיון פרשת הבלוגרים בפני השופט בני שגיא
סטטוס פייסבוק ד"ר יוסף צ'רניק 04.01.2018 על דיון פרשת הבלוגרים בפני השופט בני שגיא

יום שישי, 5 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים: כמה זמן ידרש לנאשמים ללמוד חומר החקירה

פרשת הבלוגרים: כמה זמן ידרש לנאשמים ללמוד חומר החקירה ינואר 2018 - כמה זמן ידרש ללורי שם טוב ללמוד חומר חקירה מתוך בית הכלא?
ללורי שם טוב מאושר ללמוד 6 שעות ביום ברוטו, בנטו יוצא הרבה פחות.
נדרש ללמוד 50,000 דפים, בין 300 ל- 500 תקליטורים, ודיסק 4 טרה.
נניח שלורי קוראת במשך דקה דף. כלומר תצטרך 50,000 דקות ללמוד הדפים (ללא זמן עיבוד או סידור) כלומר כ- 840 שעות לחלק ל- 6 שעות לימוד ביום, נקבל 140 ימים או 4 חודשים וחצי רק ללמוד 50,000 דפים.
בנוסף נדרשת לורי ללמוד 300 תקליטורים. נהיה אופטימים ביותר ונאמר שלורי תלמד תקליטור ליום. זה 10 חודשים נוספים לימוד.
בנוסף לורי צריכה ללמוד דיסק של 4 טרה שזה כ- 6,000 תקליטורים! , כלומר 6,000 ימים לפחות.
נסכם 140 ימים ללמוד 50,000 דפים, ועוד 300 ימים ללמוד 300 תקליטורים ועוד 6,000 ימים ללמוד דיסק 4 טרה, נקבל שללורי ידרשו: 6,440 ימים ללמוד חומר חקירה או כ- 18 שנה, וזוהי הנחה מאוד אופטימית כי יתכן שתקליטור כלשהו יכיל אלפי מסמכים שידרשו חודשים ללמוד אותם. בנוסף זה לא כולל הזמן שדרוש לעבד את החומר.
אם לורי תשוחרר למעצר בית, היא תוכל ללמוד 12 שעות ביום 24/7 ולכן ידרשו לה "רק" 9 שנים לפחות ללמוד חומר חקירה.

יום חמישי, 4 בינואר 2018

עתירת אסיר לורי שם טוב נגד שב"ס על זכותה לעיין בחומרי חקירה

03.01.2018 - דיון עתירת אסיר לורי שם טוב נגד שב"ס על זכותה ללמוד חומר ראיות לקראת משפטה.
לורי נדרשת ללמוד כמות חומר בהיקף אדיר של כ- 50,000 דפים לקריאה, צפיה ושמיעה של כ- 500 תקליטורים ועוד דיסק של 4 טרה. שב"ס מקצה לה לשם כך 4 שעות יומיות בחדר אוכל ושעתיים נוספות במרכז חינוך.

פרשת הבלוגרים - 10 חודשים במעצר והכפשות חדשות מפי הפרקליטות

04.01.2018 - הפרקליטות הגישה בקשה לבית המשפט העליון להארכת מעצרה של לורי שם טוב מעבר לתשעה חודשים מיום הגשת כתב האישום, וממשיכה להכפיש את שם טוב בהכפשות חדשות מתסקיר המבחן, למרות ששם טוב 10 חודשים כלואה במעצר
התנהלות הפרקליטות מזכירה התנהלות רשויות הרווחה המשתמשות בתסקירים וחוות דעת ספקי שירות שלהם כדי להכפיש הורים ומשפחות כדי להוציא ילדיהם מהבית.

יום רביעי, 3 בינואר 2018

ניתן להיכנס לדיונים עתירות אסיר במכלול רמלה בלי לתאם מראש

17.10.2017 – להלן מסמך ר/כ עו"ד כנרת צימרמן, יועצת משפטית שב"ס מחוז מרכז שבו היא מודיעה כי הכניסה לאולם דיונים עתירות אסיר לקהל אינה מצריכה תיאום מראש אך כפופה לבידוק בטחוני.

יום שלישי, 2 בינואר 2018

פרשת הבלוגרים - ריבוי ליקויים במהלך חיפוש

02.01.2018 - פרשת הבלוגרים - ריבוי ליקויים במהלך החיפוש. ב- 27.02.2017 החלה חקירה שנמשכה כשנה וחצי להיות גלויה ע"י חיפוש ומעצר. מתברר כי המשטרה השתמשה בצווי חיפוש לקויים חסרים מספר תיק בית משפט, פירוט מהות החשד והעילה לחיפוש, פירוט מדוע חיפוש בדברי מחשב יבוצע ללא עדים, ועוד.
ליקוי חמור נוסף הוא העדר פירוט המסמכים שנתפסו במהלך החיפוש.
במצב זה החיפוש נעשה בניגוד לפקודת החיפוש ופוגם בחקירה משום שהעדר נוכחות עדים במהלך חיפוש במחשב או גילוי המסמכים שנתפסו והוכנסו לשקית, מעלה חשש של השתלת ראיות מפלילות או העלמת ראיות מזכות.