פברואר 2018 - האם אי פעם קרה שבית משפט לנוער או משפחה לא אימץ המלצות פקידי הסעד במלואן? תהינה ההמלמצות הזויות כמה שתהינה, להוציא ילד מהבית לחצי שנה, להפוך את חייו, השופטת תמיד מאשרת. לא צריך בשביל זה לקרוא את המסרונים בין פקידות הסעד לשופטי הנוער והמשפחה. די להתבונן בהתנהגות השופט בדיון בדלתיים הסגורות והחלטות בית המשפט כדי להבין איך העניינים מתנהלים מאחורי הקלעים.
פברואר 2018 - חשיפת שיחת הוואטסאפ בין השופטת מעצרים לפרקליט אינה דבר חדש. תופעת הצוותא חדא בין בית המשפט למעצרים לפרקליטות או המשטרה, בין בתי המשפט לנוער ומשפחה לפקידות הסעד הוא דבר שבשגרה.
ברוב המוחלט של הדיונים בית המשפט מעצרים מאמץ את המלצות הפרקליטות, ובתי משפט חנוער ומשפחה מאמצים המלצות פקידות הסעד במלואן. נימוקי ההחלטה הם פטתיים ולקונים.
שופטי משפחה ונוער תקועים ומקובעים בכיסאם עשרות שנים שנים בדלתיים סגורות, מה שמעצים עוד יותר את ההפקרות. שיחת הוואטאפ היא עוד אישור לדבר ברור וידוע במשך עשרות שנים שאזרחי מדינת ישראל נאלצים לסבול ההפקרות במערכות אלו. בתי המשפט, הפרקליטות ומוסדות הרווחה צריכים פעולות חיטוי מעמיקות.
"הבשורות הטובות שאור (אלוביץ') ועמיקם (שורר) ישוחררו מחר בתנאים, תיראי מופתעת", כתב שחם-שביט. "אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת", ענתה לו השופטת.
התכתבות בין השופטת פוזננסקי כץ ולנציג רנ"ע שחם שביט שחם-שביט כותב: "סטלה (הנדלר) ואיריס (אלוביץ') נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו 3 – את בהחלט, אבל ממש בהחלט יכולה לתת יומיים".
התכתבות בין השופטת פוזננסקי כץ למנהל החקירה בתיק 4000 עו"ד שחם שביט "אז אולי המתווה שחשבנו עליו, אינו כה רחוק מהמציאות...", כותבת השופטת, ואז מסכם עורך הדין: "זה עלה לי בדם, משיב שחם-שביט, כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב".
מתוך כלכליסט ספי קרופסקי 26.02.2018 , השופט עלאא מסארווה שמחליף הבוקר את השופטת רונית פוזננסקי כץ לאחר שנחשף אמש כי זו תיאמה את הארכות המעצר עם נציג רשות ני"ע, ננזף בשנה שעברה לאחר שחתם על צווי חיפוש פגומים
השופט עלאא מסארווה, המנהל הבוקר (ב') את הדיון בפרשת 4,000 בבית משפט השלום בתל אביב, ננזף בשנה שעברה על ידי נציבות תלונות הציבור על שופטים לאחר שחתם על צווי חיפוש פגומים. השופט מסארווה נקרא הבוקר להחליף את השופטת רונית פוזננסקי-כץ לאחר שנחשף אתמול כי תיאמה הארכות מעצר עם נציג רשות ניירות ערך בדיון, עו"ד ערן שחם שביט.
בהחלטת נציב התלונות, השופט בדימוס אליעזר ריבלין, נכתב כי תלונה שהוגשה בעניין נגד השופט מסארווה נמצאה מוצדקת ואף הובהר כי "על בית המשפט לנקוט משנה זהירות כאשר מדובר בצווים הנוגעים הנוגעים לפגיעה בזכויות יסוד של אדם כמו כבודו, פרטיותו וקניינו".
השופט עלאא מסארווה בדיון הבוקר. ננזף לאחר שחתם על צווי חיפוש פגומים השופט עלאא מסארווה בדיון הבוקר. ננזף לאחר שחתם על צווי חיפוש פגומים צילום: מוטי קמחי
מי שהתלונן נגד השופט הוא חשוד בהליך שהלין על פגמים שנפלו בצו החיפוש שניתן בעניינו. בין השאר, מצוין בתלונה כי בצו החיפוש לא הופיע מספר התיק בבית המשפט וכן צוין בו רק שם משפחתו של המתלונן. כמו כן לא מולאו שדות נוספים החייבים למלא. גם לאחר שהוצא על ידי השופט צו נוסף הוא היה חסר ולא כלל במקרה זה, שוב, את מספר התיק בבית המשפט ואת שמו המלא של המתלונן.
בתגובה לתלונה טען השופט כי הפרטים החסרים מופיעים בטופס הבקשה וכי "לשיטתו צו חיפוש מתוקן יש למסור לידי מושא הצו בצירוף הצו המקורי, במיוחד לאור ההנמקה המופיעה בצו, לפיה מדובר בצו מתוקן". השופט בדימוס ריבלין מזכיר גם כי "גם בצו המקורי לא הופיעו מספר תיק בית המשפט ופרטיו המלאים של המתלונן אלא בטופס הבקשה".
עוד כתב כי "לסוגיית פגמים הנופלים במתן צווים וכלל זה צווי חיפוש נדרשה הנציבות בעבר פעמים רבות. חבל, שהערותיה בהחלטותיה המרובות שניתנו בנושאים אלה במהלך השנים, שאף מצאו ביטוי בדו"חות השנתיים ובחוות דעת שהופצו לשופטים, שבכולם ניתן לעיין באתר הנציבות שבאינטרנט, לא הופנמו".
המסרונים חושפים - תיאום בין השופטת רונית פוזננסקי כץ בתיק 4000 למנהל החקירה עו"ד ערן שחם-שביט.
מתוך חדשות 10 - 25.02.2018 - המסרונים חושפים - תיאום בין השופטת בתיק 4000 למנהל החקירה "אור ועמיקם ישוחררו בתנאים, תיראי מופתעת", כתב נציג הרשות לני"ע לפוזננסקי-כץ לקראת הדיונים מחר. "מתחילה לעבוד על הבעה", ענתה. השניים הושעו מתפקידם נציג הרשות לניירות ערך בתיק 4000 עו"ד ערן שחם-שביט ושופטת המעצרים בתיק בבית המשפט בתל אביב רונית פוזננסקי-כץ התכתבו בווטסאפ לפני הדיונים הצפויים מחר בתיק, ולכאורה תיאמו את הארכות המעצרים. בעקבות המקרה, הושעו השניים מתפקידם על לתום בירור בנושא.
במקביל, שופט המעצרים שהחליף את פוזננסקי-כץ - עלאא מסראווה - יקיים דיון מחר בבוקר בבקשת החשודים להשתחרר בעקבות החשיפה.
"הבשורות הטובות שאור (אלוביץ') ועמיקם (שורר) ישוחררו מחר בתנאים, תיראי מופתעת", כתב שחם-שביט. "אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת", ענתה לו השופטת.
התכתבות בין השופטת פוזננסקי כץ ולנציג רנ"ע שחם שביט שחם-שביט כותב: "סטלה (הנדלר) ואיריס (אלוביץ') נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו 3 – את בהחלט, אבל ממש בהחלט יכולה לתת יומיים".
התכתבות בין השופטת פוזננסקי כץ למנהל החקירה בתיק 4000 עו"ד שחם שביט "אז אולי המתווה שחשבנו עליו, אינו כה רחוק מהמציאות...", כותבת השופטת, ואז מסכם עורך הדין: "זה עלה לי בדם, משיב שחם-שביט, כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב".
22.02.2018 - רחוב הנרייטה סולד 4 תל אביב מול בניין הסנגוריה הציבורית. מחאה על אוזלת היד של הסנגוריה הציבורית נוכח ההליך הפלילי הלקוי המתנהל נגד הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר. הבלוגרים מוטי לורי וצבי נעצרו ב- 27.02.2017 בגין פרסומים מכפישים שפרסמו לכאורה ברשת האינטרנט על על שופטים ועובדי ציבור, והם עצורים עד עצם היום הזה ומשפטם טרם החל.
בתקופת מעצר הימים שנמשך עד ה- 06.04.2017 הובלו מוטי לורי וצבי במתחם בית משפט השלום בפרהסיה כשהם אזוקים בידיהם וברגליהם לעיני עדשות מצלמות הטלביזיה, למרות שאין שום עבירת אלימות שבה נחשדו. הסנגוריה הציבורית אינה פוצה פה או מוחה על פגיעה בזכויות חוקתיות של חשודים ועצורים כדוגמת מעצרם של מוטי , צבי ולורי. צווי החיפוש שהוצאו באותה פרשה נגד מוטי , לורי וצבי וחשודים נוספים היו לקויים ובניגוד לחוק. לא צוין בהם מספר תיק בית משפט, שמו המלא של נשוא החיפוש, כתובתו, מהות החשד והעילה לחיפוש, ולא נומקה הסיבה מדוע חיפוש בדברי מחשב יבוצע ללא עדים. הסנגוריה הציבורית שותקת נוכח העוול שנגרם לחשדים. שופטת מעצרים אישרה החזקת הרכוש שנתפס עד תום ההליכים, ובמעמד צד אחד , הכל בניגוד לחוק. השופטת נימקה את התנהלותה הלא חוקית במילה אחת: "כמבוקש". הפרקליטות שידעה על החקירה עוד שנתיים טרם המעצר, לא טרחה להכין תיק מסודר עם חומר הראיות ורשימת התכולה לנאשמים וסנגוריהם. וכך היו הנאשמים עצורים חצי שנה בהמתנה עד שחומר הראיות יהיה מוכן. אולם החומר אינו מוכן עד עצם היום הזה. בנוסף ללורי שם טוב העצורה בבית סוהר נווה תרצה אין גישה לחומר הראיות עקב תנאי כליאתה וכך נמנע ממנה זכות העיון בחומר הראיות, זכות שלה היא זכאית ע"פ חוק. בפרקליטות בצורה מזמזלת ממשיכה "לטפטף" מעת לעת חומר ראיות. כשסיימה הפרקליטות להגיש את עיקר חומר הראיות, החליט השופט לעצור את הבלוגרים עד תום ההליכים. עילת המעצר: "מילים עלולות לפגוע". אם באמת המילים פגעו מדוע לא נואשמו הבלוגרים על תקיפה או שוד? האם עוצרים עד תום ההליכים עקב לשון הרע?
פברואר 2018 - שלשה בלוגרים עצורים מזה כשנה. מוטי לייבל וצבי זר במעצר בית ולורי שם טוב בבית סוהר נווה תרצה. עילת המעצר הפטתית: "מילים עלולות לפגוע". על פי חוק המעצרים אינם אמורים להיות עצורים יום אחד. אלא שמדובר במערכת שיכורת כוח של פרקליטות ובתי משפט המדברים בשפה אחת ודברים אחדים (צוותא חדא). והיכן הסנגוריה הציבורית האמונה על זכויות העצורים? הסנגוריה הציבורית שותקת.
מחדלי הסנגוריה החלו עוד מתחילת הפרשה, כאשר הובלו הבלוגרים כשהם אזוקים בפומבי מול צלמים במתחם בתי המשפט להארכת מעצרם, על מנת לקדם את ההליך הפלילי בתקשורת וליצור חוות דעת שלילית בציבור נגדם. והסנגוריה הציבורית שותקת. צווי חיפוש לא חוקיים וחיפוש בדברי מחשב ללא עדים בניגוד לחוק. והסנגוריה הציבורית שותקת. החלטות שיפוטיות במעמד צד אחד בניגוד לחוק והסנגוריה הציבורית שותקת. החלטות שיפוטיות עם נימוקים לקונים ופטתים תוך פגיעה בזכויות חוקתיות והסנגוריה הציבורית שותקת. כליאה בתנאי עינויים בבידוד והפרדה של לורי שם טוב ואסירות אחרות במשך חודש וחצי ויותר. והסנגוריה הציבורית שותקת. מעצר שנה שלמה והמשפט טרם החל והסנגוריה הציבורית שותקת. פגיעה בזכות עיון הנאשמים בחומרי החקירה בניגוד לחוק והסנגוריה הציבורית שותקת. ועוד... ועוד..
ינואר 2018 - הקלות הבלתי נסבלת בה נפגעים זכויותיה החוקתיות של עצירה. לורי שם טוב, עיתונאית, אמא נפגעת משרד הרווחה, עצורה מזה כשנה על פרסומים מכפישים נגד שופטים ועובדי ציבור שלכאורה פרסמה. משפטה טרם החל ואין לה גישה לחומרי חקירה בניגוד לחוק. מדובר בעבירות שאינן מקיימות עילת מעצר ליום אחד. השופט אורי שהם בטרם שמע הסנגור, אמר בתחילת הדיון כי אין מצב שלורי תשוחרר.
השופט אורי שהם האריך מעצר העיתונאית לורי שם טוב מעבר ל- 9 חודשים ללא הנמקה. הדיון התקיים בבית המשפט העליון בירושלים ב- 07.01.2018 בפני השופט אורי שהם ע"פ בקשת הפרקליטות להארכת מעצרה של העיתונאית לורי שם טוב מעל 9 חודשים מיום הגשת כתב האישום. השופט אורי שהם בפתח הדיון קבע כי "ללא תסקיר חיובי עם אפשרות למצוא מפקחים וערבית מתאימים אין מצב שהיא (העיתונאית לורי שם טוב) תשוחרר", וזאת עוד בטרם שמע את עמדת הסנגוריה והתביעה בנושא. עו"ד יהונתן רבינוביץ' טען כי לשם טוב לא מתאפשר לעיין בחומר החקירה כשהיא בבית הכלא, וגם הציג דוגמאות של מקרים חמורים יותר ממה ששם טוב מואשמת (פרסומים מכפישים באינטרנט), של סחיטה באיומים של עשרות קשישים, או העלמות מס שבהם הנאשמים שוחררו עקב הימשכות הליכים.
אורי שהם החליט מבלי להתייחס לטיעוני הסנגוריה
השופט אורי שהם החליט ע"פ המתווה שפתח בו בתחילת הדיון טרם שמיעת הצדדים והוא להמתין לתסקיר המבחן. נכון להיום (29.01.2018) תסקיר המבחן פסל את כל המפקחים, וממתינים לאפשר לק. מבחן חדש להיכנס לבית הכלא ולדבר עם לורי שם טוב לתחילת המבחן.
פברואר 2018 - שבוע ראשון למעצרם של לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר, שנעצרו על פרסומים מכפישים לכאורה נגד שופטים. שופט המעצרים עלאא מסארווה הוציא צווי חיפוש לקויים ולא חוקיים. בצווים לא צוינו פרטים מהותיים כגון מספר תיק בית משפט, החשד או העילה לחיפוש ומדוע החיפוש בדברי מחשב יבוצע ללא עדים בניגוד לחוק. מוטי לורי וצבי הובלו במסדרונות בית משפט השלום כשהם אזוקים בידיהם וברגליהם לעיני עוברים ושבים ולעיני צלמים, למרות שהחשד הוא על עבירות שאין בהן אלימות. הפרשיה הוצגה בפתח הדיון הראשון למעצרם ע"י התובעים המשטרתיים של יחידת הסייבר, אלי לוריא ודרור בוזגלו כפרשיה "על סף טרור רשתי", למרות שאין עבירת אלימות במעשיהם קל וחומר פעולת טרור.
שופטת המעצרים חיותה כוחן האריכה החזקת הרכוש שנתפס בחיפוש עד לתום ההליכים בניגוד לחוק המאפשר להחזיק לחצי שנה ואז להאריך לפי הצורך. כוחן קיבלה החלטתה במעמד צד אחד בניגוד לחוק, ונימקה החלטה בלקוניות "כמבוקש".
15.02.2018 - עדיף לחיות במינוס 20 מעלות ולא לבכות עד תום החיים על מסירת הילד לפקידת אימוץ.
מחאה מול בנין הסנגוריה הציבורית על מעצרה הממושך של לורי שם טוב. יואב ובז זוגתו הביאו ילדי לעולם. עם הגיע התינוק לגיל חודשיים פנתה פקידת סעד לשכת הרווחה אשדוד לבית המשפט בעיר להוציא הילד מחזקת הוריו, במעמד צד אחד ללא ידיעת ההורים. יואב ובת זוגתו הבינו את מזימת פקידת הסעד מאשדוד, ולכן האישה ברחה חו"ל עם התינוק. פקידת הסעד ברמיה פנתה לרשויות וטענה כי בת זוגתו של יואב ברחה עם התינוק לחו"ל מפני יואב ונגד רצונו ובכך ניסתה פקידת הסעד להשיב התינוק לארץ כדי למסור אותו לאימוץ.
מרץ 2017 - בימי המעצר הראשונים, הולכו החשודים כשהם אזוקים בידיהם ורגליהם בפומבי לעיני צלמים ועוברים ושבים במתחם בית המשפט.
צלמי חדשות 2 הוזמנו ע"י פרקליטות המדינה לצילומי תעמולה להשחיר פניהם של הבלוגרים ברבים. סרטון התעמולה שודר בחדשות 2 ליל שבת 3.3.2017 בשעת צפיית שיא.
בתמונה ניתן לראות את מוטי לייבל (במרכז) כשהוא אזוק בידיו וברגליו מלווה בשני שוטרים. מצד ימין יד של מתלונן אוחזת בסמארטפון ומצלם, שהוזמן מבעוד מועד ע"י הפרקליטות לצלם ולהתגרות בלייבל האזוק. בצד שמאל של התמונה רואים את טכנאי הסאונד של חדשות 2 מצמיד את מוט המיקרופון ללייבל. מצעד הביזוי שאורגן ע"י אנשים קטנים בפרקליטות המדינה. החשודים העצורים היו מיוצגים באותה העת ע"י הסנגוריה הציבורית. היכן היתה הסנגוריה האמונה על זכויותיהם של החשודים?
פברואר 2018 - ריבוי ליקויים של בתי משפט ופרקליטות המדינה בהוצאת צווי חיפוש, החזקת תפוסים, החלטות שיפוטיות אחידות, בשפה אחת ודברים אחדים, הולכת החשודים בפומבי כשהם אזוקים ועוד. הסנגוריה הציבורית אמנם מינתה סנגורים מיומנים ומוכשרים אך אין די בכך. נדרשת אמירה ברורה של בכירי הסנגוריה כגוף אחראי ומפקח על פגיעות חוקתיות: "די לפגיעה בזכויותיהם של הנאשמים".. "להתייחס החומרה לכל חריגה מהכללים והחוק שנעשת ע"י בתי המשפט והפרקליטות".
פברואר 2018 - אוזלת יד הסנגוריה הציבורית נוכח פגיעות חוקתיות סידרתית באזרחים ע"י מערכות אכיפת החוק ובתי המשפט. צווי חיפוש לקויים ולא חוקיים ללא פתיחת תיק בית משפט, חיפוש במחשבים ומסמכים ללא עדים בניגוד לחוק. החלטות שיפוטיות להחזקת רכוש שנתפס בחיפוש במעמד צד אחד בניגוד לחוק, ועד תום ההליכים בניגוד לחוק, ועוד... ועוד... הסנגוריה כובלת ידי הסנגורים מטעמה בשכר טירחה זעום ללא שום פרופורציה להיקף התיק, אינה מספקת להם מומחים מקצועיים כפי שבידי הפרקליטות, ואינה מגבה את סנגוריה נוכח התנהלות מזלזת של שופטים בנאשמים. מדובר בדפוס זלזול בחוק ובאזרח שהפרקליטות השיתה על בתי המשפט והסנגוריה שותקת.
פרשת מעצר הבלוגרים - דוגמא איכותית להתרפסות הסנגוריה
דוגמא איכותית למחדלי הסנגוריה הציבורית היא פרשת מעצרם של הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר העצורים כשנה עד היום ה- 10.08.2018 מבלי שהחל משפטם. עילת המעצר: "מילים עלולות לפגוע" בעקבות פרסומים שפרסמו לכאורה ברשת האינטרנט. העצורים הובלו להארכת מעצרם בפני השופט עלאא מסארווה במתחם בית משפט השלום תל אביב בפומבי כשהם אזוקים בידיהם וברגליהם. כל צווי החיפוש שהוצאו בפברואר 2017 ע"י שופט המעצרים עלאא מסארווה לקויים ובלתי חוקיים, ללא ציון מספר תיק בית משפט וללא נימוק מדוע החיפוש בדברי המחשב יבוצע ללא עדים. והחיפוש בדברי המחשב אכן בוצע ללא עדים בניגוד לחוק. שופטת המעצרים חיותה כוחן האריכה החזקת הרכוש התפוס במשטרה עד לתום ההליכים במעמד צד אחד בניגוד לחוק. כוחן נימקה החלטתה בנימוק: "כמבוקש". מחדלים צורמים רבים אחרים היו לאורך כל השנה בהם היו הבלוגרים במעצר כגון עיכוב במסירת חומרי חקירה, כליאת העיתונאית לורי שם טוב בבידוד והפרדה בניגוד לחוק ובניגוד לאמנות בינלאומיות לעינויים. כיום כשנה לאחר מעצרם כלואה שם טוב בבית כלא נווה תרצה וברשותה כמות מזערית מחומרי החקירה שבו היא זכאית לעיין ע"פ חוק.
08.02.2018 - מחאה מול בניין הסנגוריה הציבורית על מחדליה במתן הגנה לבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר, העצורים שנה שלימה על פרסומים לכאורה שעשו ברשת האינטרנט ומשפטם טרם החל. ד"ר יוסף צ'רניק מוחה על שתיקת הסנגוריה הציבורית נוכח פגיעה בוטה בזכויות חוקתיות של האזרח לכבוד, קניין וחירות. מדובר בצווי חיפוש לקויים ובלתי חוקיים המוצאים בשגרה ע"י שופטי מעצרים ע"פ הלכת "חותמת הגומי". הצווים מוצאים ללא רישום תיק בית משפט ללא ציון מה העילה, חשד לחיפוש, ללא ציון מדויק של הכתובת, שם נחשוד, וללא נממקה מדוע החיפוש יבוצע ללא עדים.
08.02.2018 - מחאה מול בניין הסנגוריה הציבורית על מחדליה במתן הגנה לבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר, העצורים שנה שלימה על פרסומים לכאורה שעשו ברשת האינטרנט ומשפטם טרם החל. נחמה דר: "שנה שלמה לורי (שם טוב) בכלא ולא עשיתם כלום להגן עליה. למוטי יש שני עורכי דין לצבי יש שני עורכי דין, ביחד יש להם 90 אישומים. ללורי 130 (אישומים) עורך דין אחד. איפה הצדק? האם לורי המטרה? אותה רוצים לתפור? אני רוצה לדעת. האם אתם משתפים פעולה איתם? ת ת פ ט ר ו ..."
08.02.2017 - מחאה מול בניין הסנגוריה הציבורית ברחוב הנרייטה סולד תל אביב - לורי שם טוב כלואה מזה כשנה בבית סוהר נווה תרצה ללא יכול לממש את זכותה לעיין בחומר החקירה נגדה. עילת המעצר היא הכפשות נגש שופטים ועובדי ציבור בפירסמה לכאורה באינטרנט.
08.02.2018 - מחאה מול בניין הסנגוריה הציבורית תל אביב - ד"ר יוסף צ'רניק מציג מטיעוני הפרקליטות מדוע לורי שם טוב מסוכנת ויש לעצור אותה עד תום ההליכים. במהלך הדיונים בבית המשפט המחוזי הציגה פרקליטות המדינה טיעונים מגוחכים והזויים על מסוכנותה של העיתונאית שם טוב המעלים תמיהות מדוע בתי המשפט כה נוקשים כלפי שם טוב. לדוגמא ציטוט מתוך תסקיר המבחן כי ללורי רגשות שליליים כלפי הרשויות, או ששם טוב פעילה במרחב החברתי ויש לה הרבה חברים והיא משפיעה עליהם.
08.02.2018 - פרשת מעצר הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר - מחאה מול בניין הסנגוריה הציבורית תל אביב - ד"ר יוסף צ'רניק על סנגוריה ציבורית מעודנת. סנגוריה ציבורית "מעודנת" היא סנגוריה ציבורית שותקת אל מול הפרה בוטה של זכות למשפט הוגן של חשודים ונאשמים.
שופט לנאשם: "תחילה אומר לך כי אין מצב שאתה משתחרר היום"
07.02.2018 - אין מצב שאפסוק לטובת אדוני
תמונת מצב מציאותית בבתי המשפט. שופט מחליט מראש את ההחלטה בטרם שמע מבעלי הדין או הנאשמים מה בפיהם. יש מצבים בהם מקשיב השופט לצדדים אך טיעוניהם לא באים לידי ביטוי בפרוטוקול או בהחלטה. המופסד ברוב המכריע של המקרים הוא הצד החלש מהבחינה הסוציואקונומית.
פברואר 2018 - מדוע עצורים הבלוגרים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר 11 חודשים על עבירות שמקורן הכפשות ברשת האינטרנט שלכאורה עשו ומשפטם טרם החל?
עילות מעצר עד תום ההליכים, לפי ס' 21 לחוק המעצרים: (1) עבירה שדינה מיתה או מאסר עולם; (2) עבירת בטחון כאמור בסעיף 35(ב); (3) עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג–1973, למעט עבירה הנוגעת לשימוש בסם או להחזקת סם לשימוש עצמי; (4) עבירה שנעשתה באלימות חמורה או באכזריות או תוך שימוש בנשק קר או חם; (5) עבירת אלימות בבן משפחה כמשמעותו בחוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א–1991
אלא שבבתי המשפט החליטו להוסיף עילה חדשה והיא לשון הרע, פגיעה בפרטיות וכדומה. מה עומד מאחרי ההיגיון? הרעיון הוא שאם אדם מוציא לשון הרע ברשת האינטרנט נגד חבירו זה יכול להיות במצבים מסוימים כמו סקילה באבנים, וזריקת אבן והיא יכולה להיות עבירת אלימות קשה בנשק קר, גם אם לא הוצגה דוגמא אחת של פגיעה.
מעצרו של נאשם הופך להיות מבוסס על אוסף של מטפאורות ובמילה "אם" או "עלול". וכך מעגלים את חוק המעצרים סעיף 21 ומכניסים לתוך סל מעצר עד תום ההליכים עוד ועוד עבירות שנעשו לכאורה.
05.02.2018 - כמעט שנה במעצר וכמות חומר חקירה מזערית בידי לורי שם טוב בבית סוהר נווה תרצה. מתוך חומר חקירה הכולל 50,000 דפים, 500 תקליטורים ודיסק 4 טרה (שקול ל- 6,000 תקליטורים) קיבלה לורי עד היום 170 תקליטורים שרובם לא ברי שימוש.
הפקרות היא כוח הרשע
ההתנהלות המופקרת של מסירת הרשימה וחומר החקירה בידי העצור כחוק היא כוח בידי הפרקליטות משום שאי מוכנותה של לורי לדיונים בבית המשפט מגביר את סיכויי הפרקליטות לנצח במשפט. משום כך פרקליטות המדינה מושכת סחבת של חודשים במסירת חומר החקירה לידי העצור וגם המסירה נעשת בערבוביה, במידע על אמצעי מדיה שונים, סוגי קבצים שונים ומשונים שאינם נפתחים, ללא רשימה או הסבר. וזאת למרות שפרקליטות המדינה ידעה שנים מבעוד מועד על הקשיים במסירת חומר חקירה, אלא שהצדק או האתיקה המקצועית אינו העניין.
לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר נעצרו ב- 27.02.2017 בליווי תעמולה תקשורתית, ב- 06.04.2017 הוגש כתב אישום שעיקרו על פרסומים מכפישים שלכאורה פרסמו על שופטים ועובדי ציבור ברשת האינטרנט. ב- 26.10.2017 החליט שופט המחוזי אברהם הימן על מעצרם עד תום ההליכים. עיון בחלטת השופט הימן מוביל לסיבת מעצרם הממושך עקב: "מילים עלולות לפגוע", אמירה פטתית שאין שום דוגמא או תוכן מאחריה. צבי ומוטי הועברו למעצר בית בפיקוח בדצמבר 2017, שם טוב עדיין במעצר משום שק. המבחן פסל את המפקחים שהוגשו לפקח על שם טוב. ב- 07.01.2018 התקיים דיון הארכת מעצר מעבר ל- 9 חודשים מיום הגשת כתב אישום בעניינה של שם טוב בפני שופט העליון אורי שהם. השופט שהם בנחרצות בטרם שמע את נציגי הפרקליטות והסנגוריה אמר: "ללא תסקיר חיובי ועם אפשרות למצוא מפקחים וערבים מתאימים אין מצב שהיא תשוחרר" (ראה פרוטוקול מצורף בש"פ 10235/17 מיום 07.01.2018 עמוד 2 שורה 6). אורי שהם קיבל החלטה לפגיעה בזכויותיה החוקתיות לכבוד וחירות של הגברת לורי שם טוב בטרם שמע את באי כח הצדדים, ולא התייחס בהחלטתו לטיעוני עו"ד יהונתן רבינוביץ' לשחרר שם טוב משום שיש מקרים חמורים מאלו שבהם העצירים שוחררו.
הרדיפה אחר לורי שם טוב כנפגעת רווחה
רשויות הרווחה ופרקליטות המדינה ידועות ברדיפתן האכזרית אחר אמהות נפגעות רווחה שחושפות את העוולות שגורמות להן רשויות הרווחה. דוגמאות לכך ניתן לראות מסיפורה של רעות איש שלום ילדת רווחה מאומצת שנרדפה בבגורותה ע"י רשויות הרווחה שרצו לקחת ממנה ילדיה עד שנרצחה. דוגמא נוספת הוא סיפורה של האמא עדן רכטר שנרדפה ע"י רשויות הרווחה שרצו לקחת ילדיה עד למותה הטראגי. הרדיפה האכזרית חסרת המעצורים של רשויות הרווחה אחר אמהות חושפות העוולות נובעת בשל הכסף הרב שיש בתעשיית הרווחה. מדובר בתעשייה של נוצאת ילדים וקשישים מהבית, השתלטות על עזבונות קשישים באמצעות אפוטרופסית, כספים למוסדות סיעוד ורווחה, סמים פסיכיאטריים, ועוד כספים למאבחנים ומטפלים. כאשר בקצה המטופל נזרק למוסד ומסומם בסמים פסיכיאטריים. ההתנהלות המופקרת מקבלת גיבוי משופטי נוער ומשפחה, ופקידי סעד ראשיים, בעלי סמכויות נרחבות, מאחרי דלתיים סגורות המשמשים בתפקידם עשרות שנים.
פברואר 2018 - 11 חודשים נמצאים לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר במעצר על פרסומים מכפישים שלכאורה ביצעו באינטרנט, טרם החל משפטם, וחומר הראיות שנתפס, נבדק ונדגם שלא כחוק בנוכחות עדים, ולא עומד לרשותם.
יתרה מכך, הרכוש התפוס בידי הפרקליטות שלא כחוק משום שמוחזק בצו בית משפט ע"פ בקשה במעמד צד אחד, ללא הנמקה ועד תום ההליכים. מדובר בריבוי ליקויים של פרקליטות המדינה חמורים עשרות מונים ממה שמואשמים הבלוגרים וכוללים: צווי חיפוש לקויים. חיפוש במחשב ללא עדים. חיפוש במסמכים ללא עדים. החזקת רכוש תפוס שלא כחוק. אי העמדת חומר חקירה לעיון הנאשמים. איזוק חשודים בפומבי שלא לצורך. מעצר 11 חודשים ללא משפט. ועוד...
20.12.2017 - אסירות בכלא נווה תרצה מושלכות לבידוד והפרדה במקום לקבל טיפול נפשי אגף בידוד והפרדה בבית סוהר נווה תרצה אינו עומד באמנות בינלאומיות לעינויים ואינו ראוי למגורי אדם. בבית סוהר נווה תרצה משמש אגף בידוד והפרדה לאחסון נשים אסירות ועצירות לרבות נשים עם בעיות פסיכיאטריות שאינן מקבלות מענה רפואי. התנהלות זאת של כלא נווה תרצה מביא את האסירות למצב אובדן הדעת, ואובדן הכרה. אורה יאירוב אם אחת האסירות שהשתחררה: "שמו אותה בבידוד כמעט שבועיים, היא לא אכלה, היא לא שתתה, והיא הייתה כמעט מחוסרת הכרה, וסוהר צעק עליה ואמר לה לעמוד ואם היא לא עומדת הוא יבוא לאזוק אותה, .. אין מענה הולם בבית הסוהר לחולות פסיכיאטריות..."
01.02.2018 - מחאה מול בניין הסגוריה הציבורית על אוזלת היד בסיוע לבלוגרים העצורים 11 חודשים על פרסומים ברשת האינטרנט ומשפטם טרם החל. דוקטור יוסף צ'רניק על פשע מאורגן מדינתי. דוגמא לפשע מאורגן מדינתי ברה"ב הוא התארגנות שופטי נוער ובעלי בתי כלא לנערים לשליחת בני נוער בסיטונות לבתי כלא אלו שלא לצורך. פשיעה מאורגנת ממסדית זאת לקשרים ההדוקים בין בתי המשפט לנוער בארץ בהם ישנם שופטים עשרות שנים בדלתיים סגורות, לבין מנהלי פנימיות מופרטות ועמותות אומנה ואימוץ.
01.02.2018 - מחאה מול הסנגוריה הציבורית תל אביב על אזלת היד לשחרורם של הבלוגרים העצורים. חיים לוי קורא פרק תהילים לשחרורה של לורי שם טוב. לורי שם טוב 11 חודשים במעצר ופרקליטות המדינה לא העמידה לה חומרי חקירה או אפילו רשימת חומרי החקירה בעניינה כחוק. המשפט טרם החל ואין סיכוי שלורי שם טוב תהיה מוכנה למשפט בזמן הקרוב בשל הכמות האדירה של חומר הראיות העילה המפוברקת למעצר: "מילים עלולות לפגוע", אמירה פטתית ללא פירוט מה הנזקים חלילה שגרמה שם טוב בעבודתה העיתונאית.
01.02.2018 - נחמה דר מוחאת מול בניין הסנגוריה הציבורית ברחוב הנרייטה סולד תל אביב. אוזלת היד של הסנגוריה הציבורית והסיוע המשפט במתן סיוע משפטי למשפחות שרשויות הרווחה מוציאות ילדים, וקשישים מביתם בהליך לא הוגן. הסנגוריה לא רק שאינה מסייעת ומעלה העניין לסדר היום הציבורי, אלא אינה נותנת סיוע הולם לרדיפת הבלוגרים, שם טוב, לייבל וזר שפעלו למען המשפחות ברשתות החברתיות.