יום שבת, 30 באפריל 2011

על מה מתגאה שופטת בית משפט לעניינים מקומיים בירושלים תמר נמרודי

אפריל 2011 - מבט לחדשות - על מה מתגאה השופטת תמר נמרודי מבית משפט לעניינים מקומיים בירושלים
האם שיקולים זרים עמדו לנגד עיני השופטת תמר נמרודי בעת שפסקה הטלת קנסות על אזרחים?
האם שופט צריך להתגאות על שיתוף פעולה עם התביעה ועל הקנסות שהוא מטיל על האזרח?
מתברר שיש חיבור בין העירייה לבין בתי משפט לעניינים מקומיים בעניין הכנסות הרשויות המקומיות שגובות העיריות מהאזרחים באמצעות בתי משפט לעניינים מקומיים.
חבר במועצת העיר ד"ר מאיר מרגלית מעיד כי שופטים יושבים לשיחות התייעצות עם מנכ"ל העירייה.
.

.
קישורים:

יום שישי, 29 באפריל 2011

אימת העובדות הסוציאליות על משפחות חד הוריות

ראינו את תרמית העובדים הסוציאליים במהלך שביתת השכר המיוחצנת 2011. את תוספות השכר גבו העובדים הסוציאלייים מאזרחים חסרי ישע תחת חסותם.

מתברר כי העובדים הסוציאליים מהלכים אימים על משפחות באמצעות צווים שיפוטיים להוצאת יקריהם מהבית, המונפקים ע"י מערכת המשפט לענייני משפחה ונוער המשמשת לעו"סים כחותמת גומי.

ינואר 2006 - התכנית "זה הזמן" על עובדות סוציאליות ופקידות סעד מטילות אימה על אמהות חד הוריות.
מערכת הרווחה מסבכת משפחות דלות אמצעים במערכות משפט מסואבות וביורוקטיות תוך הטלת אימה שיקחו מהם את הילדים.
המשפחות נאלצות להוציא כסף רב הוצאות משפט ושכר טירחת עורכי דין על מנת לשמור על חירותן.
פקידי הרווחה מטיחים שקרים ועלילות כנגד המשפחות, וכותבים תסקירים מסולפים.
.

.
קישורים:

יום חמישי, 28 באפריל 2011

מדיניות רשויות הרווחה - עושק וגזל קשישים וילדים למימון תוספות שכר עובדים סוציאליים

שר הרווחה משה כחלוןאפריל 2011 - "הסדר החברתי" של העובדים הסוציאליים - עושק קשישים וילדים תחת חסותם למימון תוספות לשכרם.
בעוד חצי שר הרווחה משה כחלון מצהיר הצהרות יחצניות כי "יסייע" לקשישים ניצולי שואה בתרופות, מתברר כי משרדו עושק וגוזל קשישים וילדים בחסות הרווחה על מנת לממן תוספת שכר לעובדים סוציאליים.
.

.
קישורים:

יום ראשון, 24 באפריל 2011

תחקיר "פנים אמיתיות" - הפסיכיאטר אילן רבינוביץ'

אפריל 2011 - התכנית "פנים אמיתיות" של אמנון לוי על הפסיכיאטר אילן רבינוביץ'.
מתוך עוגמת נפש , ידיעות אחרונות , רז שכניק, גבי בר חיים, מרץ 2011

הוא הפסיכיאטר (אילן רבינוביץ') של סלבריטאי ישראל ושל אנשי העסקים הבכירים, יש לו תוכנית בגלי צה"ל והוא היה הפסיכיאטר של 'האח הגדול'. כעת טוענים פציינטים מפורסמים: הוא גרם לי לבגוד, חשף סודות אינטימיים בחדר הטיפולים. את כתבת ידיעות אחרונות הוא איבחן כבעלת הפרעות פסיכיאטריות אחרי דקות ספורות
.

.
בחורף 2011, הפסיכיאטר ד"ר אילן רבינוביץ' הוא המטפל של ישראל. רופא הנפש של אמנים, אנשי תקשורת והצמרת העסקית של המדינה. הפסיכיאטר לשעבר של 'האח הגדול' הוא אביזר חובה בתוכניות טלוויזיה ובמסיבות האלפיון העליון. מגיש תוכנית רדיו בשם 'שעת נפש' בגל"צ עם העיתונאי חנוך דאום. מדלג מכנס רפואי בלוס־אנג'לס למסיבה פרטית של מדונה בלונדון. והחל מהשבוע, רבינוביץ' הוא גם טאלנט טלוויזיוני: סרט שלו על פדופילים שודר בערוץ 2. בעולם שבו בני אדם מחפשים את הבורג שחסר להם בארגז הכלים של מישהו אחר, רבינוביץ' הפך להצלחה נחשולית. בתרבות הפופולרית הוא כבר מזמן לא רק פסיכיאטר. הוא תרופת פלא. בתוכניות שלו הוא מפצח בעיות כמו בוטנים. כדי לקבל תור בקליניקה שלו תמתינו מינימום שבועיים ותיפרדו מ־850 שקל. על מותגים, כידוע, משלמים.
בעיני רבים, מגיע לרבינוביץ' שאפו. הוא גאל את הפסיכיאטריה ממיתוג אפרורי והפך אותה לעיסוק עם סקס־אפיל. הוא מדבר על הפרעות נפשיות כבעיה לגיטימית. יש לו שיטות עבודה מקוריות, והוא מאוד־מאוד מצליח. בעבר אמר רבינוביץ' שזו גם הסיבה שבגללה הוא שנוי במחלוקת. הכל מקנאה. אבל כשמחטטים בארגז הכלים שלו ושומעים מספר עדויות של מטופלים לשעבר, מתגלה גם תמונה אחרת: חוסר דיסקרטיות והפרת חיסיון רפואי, מתן תרופות מרשם באירוע חברתי ובמסעדה, חלוקת הוראות פעולה לחיים (למטופלת אחת הוא המליץ לבגוד בבעלה), וגם גבולות גמישים בין טיפול, חברות ויחסי עבודה. כך, למשל, התראיין רבינוביץ' בטלוויזיה ודיבר על התנהגותו של דודו טופז לאחר שנעצר, למרות שבאותה תקופה טיפל בו כפסיכיאטר וסיפק לו תרופות.

מ', שחקנית ודוגמנית, נחתה בקליניקה של רבינוביץ' לפני כשש שנים וטופלה אצלו עד לאחרונה. היא הגיעה בעקבות דיכאון וטופלה לפני כן בתרופה נגד דיכאון. כמו כל מטופליו של רבינוביץ', היא נשבתה בקסמו. "בפגישה הראשונה מה שהדהים אותי זה שהוא עשה לי ניתוח אופי בשניות", היא נזכרת. "קלט אותי ברמות שאי אפשר להסביר. הוא אמר לי שיש לו המון מטופלים מתעשיית הבידור. בהתחלה לא נקב בשמות ואחר כך שפך בלי הפסקה. עם הזמן הוא התחיל להתפאר במטופלים שלו, נתן שמות וסיפר לי על הבעיות שלהם. שמעתי הרבה על אשת תקשורת בכירה, על בעל חברת הפקות מצליח, על שחקנית מבטיחה, על מפורסמת שעברה אונס (השמות שמורים במערכת). דברים אינטימיים. נלחצתי. הרי הוא יודע עליי דברים שלא רציתי שאף אחד יידע ומצד שני מספר לי על אחרים, אז חששתי שגם עליי הוא מספר. הוא היה מספר לי הרבה על דודו טופז, שהוא מטופל שלו ואיש בעייתי מאוד. הוא אמר לי שלכולנו, השחקנים, יש נטייה לדיכאון, ושהכדורים באים יחד עם המקצוע. שיהיה ברור: הסכמתי לדבר לכתבה הזו רק בשביל חברים טובים שנמצאים אצלו בטיפול".

קישורים:

יום שבת, 23 באפריל 2011

סיכונים בשימוש בתרופה טיסברי Tysabri של חברת ביוג'ן נגד טרשת נפוצה - עדכון ה- FDA

ע"פ הודעת ה- FDA מה- 22.04.2011 - 102 מקרים של נזק מוחי קטלני (מסוג PML - progressive multifocal leukoencephalopathy) דווחו בקרב 82,732 מטופלים עם טיסברי (Tysabri) ברחבי העולם עד ה- 28 פבואר 2011.

נתונים חדשים מראים כי הסיכון לפתח את הזיהום מוגברת אצל חולים אשר טופלו במדכאי מערכת החיסון בעבר, לפני קבלת טיסברי. התווית Tysabri כבר הצביעה כי שימוש במקביל תרופות מדכאות מערכת חיסונית עם Tysabri עלול להגביר את הסיכון להתפתחות PML על פני הסיכון בשימוש ב- Tysabri לבד.

נתונים מן השנה האחרונה אישרו את הסיכון לפתח PML היא יותר בחולים אשר קיבלו יותר מ- 24 אינפוזיות Tysabri (המקביל לשנתיים של טיפול מתמשך) בהשוואה לחולים שקיבלו פחות מ- 24 אינפוזיות.

המלצות ה- FDA למטופלים בטיסברי - Tysabri
  • Tysabri ממשיך להיות מזוהה עם PML.
  • הסיכון לפתח את המחלה עולה עם מספר אינפוזיות Tysabri שמקבלים.
  • הסיכון לפתח PML גדל אם לקחו תרופה המדכאת את המערכת החיסונית בעבר. יש לדווח לרופא המטפל אם נלקחה בעבר תרופה מדכאת החיסון. דוגמאות לתרופות מדכאי מערכת החיסון הן: mitoxantrone azathioprine, methotrexate, ציקלופוספמיד, ו- mycophenolate.
  • הצג שאלות או חששות לגבי Tysabri לבין הסיכון של PML עם הרופא המטפל.
  • דווח על תופעות לוואי כלשהן לרופא המטפל.

יום שישי, 22 באפריל 2011

פקידת הסעד שירה שביט אורגד מלשכת הרווחה בת ים מעכסת בפיה

שמואל בוקובסקי - מינוי מופקר אפוטרופוס לאישההאזינו להתנהלותה המופקרת של פקידת הסעד שירה שביט אורגד מלשכת הרווחה בת ים הפולטת רעל מפיה וטוענת כי "אינה בעסק" ומאשימה את שמואל בוקובסקי (שופט ששימש כחותמת גומי שלה בהליך מינוי אפוטרופוס).

התנהלותן המופקרת של פקידת הסעד שירה שביט אורגד ועובדת סוציאלית נעמי הלימי הנה אופיינית לרשויות הרווחה. חלוקת אחריות, אי מתן דין וחשבון, זריית הרס וחורבן תוך שהם רוחצים בניקיון כפיהם וטוענים כי הם עושים "עבודת קודש".






קישורים:

  • הפסיכיאטר מומחה לפסיכוגריאטריה - ד"ר איתן חבר - חוות דעת פסיכיאטרית "מקצועית" ואלימה - ע"פ המשתמע מתעודת הרופא הפסיכיאטר איתן חבר כיוון לתייג את הנבדקת כבע"ח ללא הבנה שיפוט או רגשות, שאינו מבין מה נעשה סביבו ויש להרעיל אותו בריספרדל וסמים פסיכיאטרים אחרים עד סוף ימיו, ולכלוא אותו באחד המוסדות הפסיכיאטריים לתשושי נפש. בעוד הנבדקת באה אליו בהנחיית לשכת הרווחה בת ים לחוות דעת למינוי אפוטרופוס בלבד. חוות הדעת של הפסיכיאטר איתן חבר הייתה מנותקת מהמציאות...

יום שני, 18 באפריל 2011

פשעי העובדים הסוציאליים ובתי משפט לענייני משפחה ונוער - למה פוחדים העובדים הסוציאליים והשופטים מפרסום?

המאמר ההשתקה , פרופ. אסתר הרצוג , 27.12.1998

למה פוחדים העובדים הסוציאליים והשופטים מפרסום?

העובדים הסוציאליים והשופטים פועלים במרץ ובתקיפות כנגד כל ניסיון לחשוף בתקשורת את חלקם בהוצאה שרירותית של תינוקות וילדים מהוריהם, ואת הנעשה במוסדות חסות לקטינים. הסיבה לכך אינה קשורה להגנה על קטינים.
הכרוניקה החלקית של ביטול אייטמים בטלוויזיה וכתבות בעיתונות, העוסקים בחטיפת ילדים מהוריהם לאימוץ ולמוסדות ע"י רשויות הרווחה ובגיבוי בתי המשפט, היא מדהימה!

לפני כחצי שנה הורידה "פופוליטיקה" דיון בנושא, כתוצאה מאיומי ולחצי משרד העבודה והרווחה ומשרד המשפטים. עיתון "הארץ" נמנע לפני כחודשיים מפרסום כתבה המתארת כיצד פקידת סעד המקורבת לאביהם של שני תאומים פעוטים, פעלה בחוסר תום לב כדי להוציאם מחזקת גרושתו. בית המשפט קיבל את עמדת פקידת הסעד שיש להכריז על נזקקותם של הקטינים, למרות שמכון המוכר ע"י המשרד קבע שהאם ממלאת את תפקידה היטב.

לפני כשנה מנע משרד העבודה והרווחה פרסום כתבת תחקיר של עיתונאית מ"העיר", שעניינה חשיפת מסכת התעללויות קשה וארוכה בקטינים הנמצאים במוסדות סגורים, בידי אנשי הצוות. שופט הנוער שדן בבקשה, להתיר את הפרסום דחה אותה מהטעם של נזק לקטין. בערעור על החלטה זו לפני ביהמ"ש המחוזי בחיפה, פסק השופט סלים ג'ובראן, בעומק לב יוצא דופן: "אי התרת פרסומם של מעשים פליליים כנגד קטינים מהווה חיזוק ועידוד ואלו שעמדו מאחורי המעשים. במדינה דמוקרטית יש לתת משקל נכבד לזכות הציבור לדעת, משקל אשר יביא לחשיפת מוקדי אלימות בהתעללות ולרסן את כל המעיזים לתקוף, לקלל ולהתעלל בכל דרך שהיא בקטינים". למרות ההיתר, הכתבה לא פורסמה ולא קשה לנחש למה.

ביום שלישי האחרון ביטלו ישראל סגל וניסים משעל (בערוץ 2), דיון בנושא גזילת ילדים מהוריהם ע"י העובדים הסוציאליים. לחצי משרד העבודה והרווחה עשו את שלהם. המשרד לא רצה שקלונו ייחשף: שבנה של אשה נכה נגזל ממנה והועבר למוסד ע"י עובדים סוציאליים, באמצעות שקרים וגיבוי של שופט נוער אשר הגדיר את התעללות המדריכים בילד כ- "HOLDING" שארבעה ילדים להורים עניים נלקחו מהם למוסדות באישור בית המשפט לנוער: שנערה שנשלחה בכפייה למוסד לנערות עברייניות כחלק מרדיפה של פקידת הסעד ובאישור בית המשפט, נאנסה וניסתה להתאבד וכעת היא בבית חולים לחולי נפש.

למה הם כל כך פוחדים מהפירסום? למה מאפשרים השופטים להשתיק את גילוי המציאות המזעזעת? ולמה במדינת הרווחה שלנו, העובדים הסוציאליים אינם תובעים פרסום מלא של מעשי העוול? הם יודעים היטב מדוע. שהרי באמת הם לא ייראו טוב כאשר יתברר לציבור עד כמה עמוקה ונרחבת היא המעורבות של המערכת כולה – מרמת פקידי הסעד ומנהלי מחלקות הרווחה בישוב, ועד הממונים ברמה הארצית – בהליכי הגזילה של תינוקות וילדים מהוריהם. גם השופטים אינם ששים לחשוף את מקומם המרכזי במציאות הקפקאית.

קישורים:

יום ראשון, 17 באפריל 2011

פסיכיאטר רצח את בת זוגתו מפני שרצתה להיפרד ממנו

אפריל 2011 - פסיכיאטר ירה בבת זוגו בצפון תל אביב וניסה להתאבד מת מפצעיו בבית החולים. מחקירה ראשונית עולה כי הגבר, פסיכיאטר שרשיונו נשלל בעבר, ירה לבת זוגו בראש וניסה להתאבד. בתה של האישה מצאה את השניים והודיעה לאביה על הרצח.
.

.
גבר כבר 50 ירה בבת זוגו כבת 50 ברחוב לוי אשכול 100 בצפון תל אביב. אחר כך ירה בעצמו. השניים היו בני זוג בשמונת החודשים האחרונים והתגוררו עם הבת של האישה שהתגוררה בקומה מעל בפנטהאוז באותו בניין.

האדם החשוד בביצוע המעשה הוא פסיכיאטר מוכר ששמו התפרסם בגין עבירות שבעטיין נשללה ממנו לתקופה מסויימת הזכות לעסוק בתחום. הבת בת ה-18 של הנרצחת גילתה את הזוועה בקומה שמתחתיה והזעיקה את המשטרה.

קישורים:
  • תחלואי הפסיכיאטריה - ניצול מיני לקוחות - הפסיכיאטר דרור שחר - הכתבה נשלל רישיונו של הפסיכיאטר דרור שחר ששכב עם שתיים מלקוחותיו , העניין המרכזי , נובמבר 2007 - הותר סופסוף לפרסום שמו של הפסיכיאטר דוקטור דרור שחר ששכב עם שתיים מלקוחותיו ואיבד בשל כך את רישיונו למשך שלוש שנים - דוקטור דרור שחר קיים יחסי מין עם שתיים מהמטופלות שלו. באחד המקרים, קיים לפני שנים אחדות רומן סודי עם מטופלת בעת שהיא ובעלה היו מטופלים אצלו...
  • טיפול נמרץ - יחסים מסוכנים של ראש שירותי בריאות הנפש במשרד הבריאות הפסיכיאטר ד"ר שלום ליטמן - הכתבה "טיפול נמרץ" , רן רזניק , 7 ימים , ידיעות אחרונות , 02.04.2010 , צילום: אלדד רפאלי - הפרשה שמסעירה את צמרת הממסד הרפואי בישראל: נגד ד"ר שלום ליטמן, מבכירי הפסיכיאטרים בארץ ומי ששירת כראש שירותי בריאות הנפש, הוגשה תלונה של מטופלת, אשר ליטמן ניהל עימה רומן - כולל יחסי מין על ספת הקליניקה...
  • הפסיכיאטר מומחה לפסיכוגריאטריה - ד"ר איתן חבר - חוות דעת פסיכיאטרית "מקצועית" ואלימה - ע"פ המשתמע מתעודת הרופא הפסיכיאטר איתן חבר כיוון לתייג את הנבדקת כבע"ח ללא הבנה שיפוט או רגשות, שאינו מבין מה נעשה סביבו ויש להרעיל אותו בריספרדל וסמים פסיכיאטרים אחרים עד סוף ימיו, ולכלוא אותו באחד המוסדות הפסיכיאטריים לתשושי נפש. בעוד הנבדקת באה אליו בהנחיית לשכת הרווחה בת ים לחוות דעת למינוי אפוטרופוס בלבד. חוות הדעת של הפסיכיאטר איתן חבר הייתה מנותקת מהמציאות...
  • ד"ר יוסי זיידר, מומחה לעבודה סוציאלית, הורשע במעשים מגונים בארבעה גברים. - מרץ 2005 - הכתבה: מנחה "קשר משפחתי" לשנתיים לכלא , ynet , מרץ 2005 , והכתבה מנחה "קשר משפחתי" הורשע במעשים מגונים , ynet , ינואר 2005 - העובד הסוציאלי המומחה ד"ר יוסף זיידר, שהינחה בעבר את תוכנית הייעוץ "קשר משפחתי", הורשע בביצוע מעשים מגונים במטופליו ובמעשים מגונים בנסיבות אונס. גזר הדין - שנתיים בכלא - ד"ר זיידר, מומחה לעבודה סוציאלית, הורשע במעשים מגונים בארבעה גברים. השופטים הקלו בעונשו בשל העובדה שמשפטו נמשך כחמש שנים. לאחר ששקלו את הנסיבות ואת "הרס עולמו", החליטו לגזור עליו שנתיים וחצי מאסר בפועל, שנתיים וחצי מאסר על תנאי ו-50 אלף שקל פיצוי כספי לאחד המתלוננים בפרשה...

יום שישי, 15 באפריל 2011

תחלואי הפסיכיאטריה - ניצול מיני לקוחות - הפסיכיאטר דרור שחר

הכתבה נשלל רישיונו של הפסיכיאטר דרור שחר ששכב עם שתיים מלקוחותיו , העניין המרכזי , נובמבר 2007

הותר סופסוף לפרסום שמו של הפסיכיאטר דוקטור דרור שחר ששכב עם שתיים מלקוחותיו ואיבד בשל כך את רישיונו למשך שלוש שנים.
דוקטור דרור שחר קיים יחסי מין עם שתיים מהמטופלות שלו. באחד המקרים, קיים לפני שנים אחדות רומן סודי עם מטופלת בעת שהיא ובעלה היו מטופלים אצלו.

מאוחר יותר קיים יחסי מין עם מטופלת שניסתה קודם לכן להתאבד. הוא יצא איתה לטיול אופנוע ובילה כהלכה.

בשני המקרים היו היחסים בהסכמה ועל כן לא הועמד למשפט פלילי ואולם בשל החריגה מכללי האתיקה, נשלל רישיונו של דוקטור דרור שחר ל-3 שנים.



 

קישורים:

 פסיכיאטר רצח את בת זוגתו מפני שרצתה להיפרד ממנו - אפריל 2011 - פסיכיאטר ירה בבת זוגו בצפון תל אביב וניסה להתאבד מת מפצעיו בבית החולים. מחקירה ראשונית עולה כי הגבר, פסיכיאטר שרשיונו נשלל בעבר, ירה לבת זוגו בראש וניסה להתאבד. בתה של האישה מצאה את השניים והודיעה לאביה על הרצח...
  • טיפול נמרץ - יחסים מסוכנים של ראש שירותי בריאות הנפש במשרד הבריאות הפסיכיאטר ד"ר שלום ליטמן - הכתבה "טיפול נמרץ" , רן רזניק , 7 ימים , ידיעות אחרונות , 02.04.2010 , צילום: אלדד רפאלי - הפרשה שמסעירה את צמרת הממסד הרפואי בישראל: נגד ד"ר שלום ליטמן, מבכירי הפסיכיאטרים בארץ ומי ששירת כראש שירותי בריאות הנפש, הוגשה תלונה של מטופלת, אשר ליטמן ניהל עימה רומן - כולל יחסי מין על ספת הקליניקה...
  • הפסיכיאטר מומחה לפסיכוגריאטריה - ד"ר איתן חבר - חוות דעת פסיכיאטרית "מקצועית" ואלימה - ע"פ המשתמע מתעודת הרופא הפסיכיאטר איתן חבר כיוון לתייג את הנבדקת כבע"ח ללא הבנה שיפוט או רגשות, שאינו מבין מה נעשה סביבו ויש להרעיל אותו בריספרדל וסמים פסיכיאטרים אחרים עד סוף ימיו, ולכלוא אותו באחד המוסדות הפסיכיאטריים לתשושי נפש. בעוד הנבדקת באה אליו בהנחיית לשכת הרווחה בת ים לחוות דעת למינוי אפוטרופוס בלבד. חוות הדעת של הפסיכיאטר איתן חבר הייתה מנותקת מהמציאות...
  • ד"ר יוסי זיידר, מומחה לעבודה סוציאלית, הורשע במעשים מגונים בארבעה גברים. - מרץ 2005 - הכתבה: מנחה "קשר משפחתי" לשנתיים לכלא , ynet , מרץ 2005 , והכתבה מנחה "קשר משפחתי" הורשע במעשים מגונים , ynet , ינואר 2005 - העובד הסוציאלי המומחה ד"ר יוסף זיידר, שהינחה בעבר את תוכנית הייעוץ "קשר משפחתי", הורשע בביצוע מעשים מגונים במטופליו ובמעשים מגונים בנסיבות אונס. גזר הדין - שנתיים בכלא - ד"ר זיידר, מומחה לעבודה סוציאלית, הורשע במעשים מגונים בארבעה גברים. השופטים הקלו בעונשו בשל העובדה שמשפטו נמשך כחמש שנים. לאחר ששקלו את הנסיבות ואת "הרס עולמו", החליטו לגזור עליו שנתיים וחצי מאסר בפועל, שנתיים וחצי מאסר על תנאי ו-50 אלף שקל פיצוי כספי לאחד המתלוננים בפרשה...

יום שישי, 1 באפריל 2011

הוצאת תינוקת מחזקת אמה בניגוד לחוק ולכללים - השופט אריה נאמן בית משפט לנוער ופקידת סעד לשכת הרווחה חיפה

מרץ 2011 - מדובר בערעור עמ"ש 53278-02-11 על שתי החלטות מפברואר 2011, שניתנו על ידי בית משפט לנוער בקריות השופט אריה נאמן. המערערת כבת 38, אם חד הורית, התגוררה כ-13 שנים בארה"ב. בינואר 2011 חזרה ארצה עם בתה כבת שנה וארבעה חודשים (להלן - "הקטינה"). המערערת גידלה את הקטינה כאם חד הורית.

עם חזרתה ארצה, פנתה המערערת לבית הוריה והתגוררה שם עם הקטינה. לטענתה של המערערת, סכסוך בינה לבין אמה (להלן – "הסבתא"), הוביל לתלונות של הסבתא לרשויות הרווחה בחיפה. על סמך תלונות אלו, כפי שהובאו בתצהיר של עובדת סוציאלית, אשר, לא דיברה עמה ולא ראיינה אותה עובר למתן התצהיר, נתן בית משפט לנוער השופט אריה נאמן, בתוקף סמכותו לפי סעיף 12 לחוק הנוער החלטה לפיה הועברה המשמורת על הקטינה לסבתה למשך 30 ימים, שהוארכו אחר כך (בהחלטה מיום 21/2/11, שאף היא ניתנה בהעדר המערערת ומבלי לשמוע אותה, עד ליום 22/5/11). כמו כן, המערערת נדרשה לעבור בדיקה פסיכיאטרית וכן לעבור מבחני מסוגלות הורית.

שופטת המחוזי שושנה שטמר הורתה כי הקטינה תוחזר לאם מייד עם סיום שביתת העובדים הסוציאליים בפיקוח פקידת הסעד.
שטמר העירה על התנהגותו השיפוטית של השופט אריה נאמן וקבעה: "אני סבורה, שלפני כל החלטה נוספת, אלא אם יש בה דחיפות מירבית, יש לשמוע גם את האם לפני מתן ההחלטה ... בשלב זה, סבורה אני כי מוקדם מדי, ואין נתונים מספיקים על מנת להורות על בדיקה פסיכיאטרית לאם כתנאי להחזרת הקטינה אליה.
לפיכך, הוראה זו בהחלטותיו של בית משפט (השופט אריה נאמן) מבוטלת".

ניתן להבחין במספר ליקויים חמורים בהליך השיפוטי של שופט הנוער אריה נאמן ובתפקוד פקידת הסעד לשכת הרווחה חיפה.

פקידת סעד מוסרת לבית משפט בקשות מהותיות ותצהירים בענייני נפשות על האם ובתה מבלי שפגשה את האם ושמעה דעתה והתייחסותה
סעיף 6 - הגישה פקידת סעד לחוק הנוער, ממחלקת הרווחה בקרית ים, בקשה למתן החלטת ביניים לפי סעיף 12 לחוק הנוער ולהורות על השארת הקטינה בידי סבתה למשך 30 ימים, לצוות שהאם תעבור בדיקה פסיכיאטרית לבירור מצבה הנפשי, וכי יקוימו מפגשים בין האם והקטינה ביחידה לשלום הילד לצורך אבחון והערכת מסוגלות האם. פקידת הסעד כתבה כי לאם אין מקום מגורים קבוע, כי היא לא מסרה מס' טלפון היכן ניתן להשיגה, וכי לדברי סבתה של הקטינה, האם מזניחה את הטיפול בילדה ויש "סימני שאלה" לגבי מסוגלותה ההורית של האם ומצבה הנפשי. לבקשה זו צורף תצהיר של פקידת הסעד.

שופט הנוער אריה נאמן מאשר המלצות נחרצות על גורל האם ובתה מבלי ששמע או ראה את האם - קרקע פוריה להונאות ושחיתויות
"על סמך תצהיר זה, נתן בית משפט קמא את החלטתו מיום 21/2/11 בה כתב כי שוכנע, "שיש בהחלט" לנקוט באמצעים הזמניים המבוקשים ונעתר לבקשה בהורותו כי הקטינה תישאר בבית הסבתא למשך 30 ימים, כי האם תעבור בדיקה פסיכיאטרית לבירור מצבה הנפשי, ושהמפגשים בין האם לקטינה יהיו ביחידה לשלום הילד לצורך אבחון והערכת מסוגלות האם. כן הורה בית משפט קמא על קבלת תסקיר מקיף עד ליום 30/3/11. עוד הורה בית המשפט כי החלטתו זו על כל חלקיה תהיה תקפה עד ליום 22/5/11" (סוף ציטוט סעיף 7)
השופט אריה נאמן מתבסס בהחלטתו על שמועות ועלילות במסווה של "דיווחים". הוא "שומע" מה שפקידת סעד "שמעה" מאמה של המערערת, מבלי שראה את המערערת או קיבל התייחסותה, וכן שמדובר בסכסוך משפחתי שידוע במקרים כגון אלו יש עלילות.
תפקודו של השופט אריה נאמן יכול בנקל לשמש קרקע פוריה להונאות ושחיתויות, משום שהתבססותו הנה על שמועות ועלילות

השופט אריה נאמן קיבל החלטה מהותית בענייני נפשות בניגוד לתקדים בית משפט עליון
החלטת השופט נאמן לנקוט אמצעים זמניים לפי סעיף 12 לחוק הנוער בעוד הקטינה לא הוכרזה נזקקת וללא דיון בנוכחות אמה ומבלי שפקידת הסעד שמעה את אמה, עומדת בניגוד להחלטת בית משפט עליון בתיק דנ"א 6041/02 וכך כתב הנשיא דאז אהרון ברק: "הכל מסכימים כי אף שסעיף 12 אינו נוקט במפורש במונח "קטין נזקק", הוא מופנה לקטינים נזקקים. המחלוקת היא לגבי מידת ההוכחה הנדרשת...גם בהתקיים התנאים להפעלת סעיף 12, ראוי שתינתן זכות טיעון לקטין ולאחראי עליו, ככל שהדבר אפשרי, קודם שיגבש בית המשפט את החלטתו".

השופט אריה נאמן נוקט סחבת בענייני נפשות האם ובתה מאריך צווים הפוגעים בזכויותיהם מבלי ששמע או פקידת הסעד שמעה מה יש לאם לומר והכל על סמך שמועות
"אינני סבורה כי יש, כמדיניות ראויה, שלא לשמוע את הצדדים מוקדם ככל שניתן לאחר מתן הצו המורה על נקיטת אמצעי חירום. מכאן, שהארכת המועד של הצו המקורי, שניתן ביום 20/2/11 עד ליום 22/5/11, היתה שגויה, אם כי סבורה אני כי כוונתו של בית משפט קמא היתה לזמן את האם בסמוך לאחר קבלת התסקיר וההערכה הפסיכיאטרית. הנכון היה להורות על הגשת תסקיר מיידי ועל קביעת ישיבה במעמד הצדדים מיד לאחר התסקיר" (סעיף 11 - השופטת שושנה שטמר)

השופט אריה נאמן התייחס סלקטיבית לאירועים לרעת האמה מה שהביא להליך שיפוטי והחלטות פגומות
"מדגישה אני, כי לכאורה התלונות המובאות כנגד האם, היו כולם של הסבתא, ואין ולו גם מילה אחת על כך שמצבה של הקטינה היה גרוע בעת שהובאה לארץ, דהיינו לאחר ששהתה עם אמה לאורך כשנה וכשלושה חודשים. אין גם בחומר שעמד לפני בית משפט קמא כל אינדיקציה לכך שהמערערת לקתה אי פעם בנפשה, קל וחומר, שאין כל מידע כי ליקוי מעין זה פגע בהתנהלותה כלפי הקטינה, ובאופן המסכן אותה". (סעיף 11 - השופטת שושנה שטמר)

פקידת הסעד מלשכת הרווחה חיפה הרחיקה את האם מבתה בהליך רשלני
צריך לזכור ולהדגיש כי פקידת הסעד לא ראיינה את המערערת ולא התרשמה ממנה באופן רציני: השיחות עם המערערת התנהלו בטלפון או בפגישות קצרות וארעיות, בהן האם דרשה כי הקטינה תימסר לה חזרה, לא הסכימה ללכת עם הקטינה למעון לנשים מוכות, ולמעשה לא הראתה נכונות ממשית או הכרה בצורך כלשהו בשיתוף פעולה עם רשויות הרווחה בטענה שהיא בהחלט כשירה לגדל את ילדתה. (סעיף 17 - השופטת שושנה שטמר)

פקידת הסעד מלשכת הרווחה חיפה התרשלה - לא וידאה נכונות השמועות מהסבתא והתייחסה לחצאי האירועים
באשר לטענת הסבתא כי האם לא ביקרה את התינוקת בבית החולים, התברר כי הסבתא לא מסרה אמת, או את כל האמת. האם כן התייצבה, אולם הסבתא התעקשה שהיא (הכוונה לסבתא) תישאר לישון עם הקטינה בבית החולים, ואז עזבה המערערת את בית החולים, ככל הנראה ביודעה כי היא בהשגחה מסורה. (סעיף 19 - השופטת שושנה שטמר)

השופט אריה נאמן דרש בדיקה פסיכיאטרית של האם ללא אינדיקציות בנות משקל
באשר לטענתה של הסבתא כי ייתכן שהאם נמצאת במצב פסיכוטי (והוא החשש הגדול, ככל שיש לו בסיס כלשהו, לנזק לקטינה), אין לכך כל תימוכין, פרט לטענה עמומה למדי של הסבתא: היתה ככל הנראה מריבה קשה בין הסבתא למערערת, כאשר גם האחות הנוספת משתתפת בה. אולם אין כל אינדיקציה של איש מקצוע כי המערערת לוקה בליקוי נפשי כלשהו. אינני סבורה כי בנסיבות אלו היתה סמכות לבית המשפט להורות על בדיקה פסיכיאטרית לאם כתנאי להחזרת הילדה לרשותה. הבדיקה הפסיכיאטרית היא צעד דרסטי ביותר. יש להורות על ביצועו, כתנאי להחזרת ילד, רק בנסיבות בהן ישנה אינדיקציה בת משקל לכך שההורה עלול לסבול ממחלת נפש או מצב נפשי המסכן את ילדו. לדעתי לא עמדו לפני בית משפט קמא נתונים כאלו (סעיף 21 - השופטת שושנה שטמר)

השופט אריה נאמן ופקידת הסעד הוציאו ילדה מחזקת אמה ללא שהיו בידיהם עובדות כלשהם כי האם מזניחה את הילדה או מתעללת בה
אוסיף ואדגיש, כי איש לא טען שהאם לא טיפלה בקטינה, או התעללה בה באופן כלשהו. כמו כן, לא נטען כי הקטינה נמצאה במצב פיזי או נפשי ירוד או מסוכן באופן כלשהו. לא נטען וקל וחומר לא הוכח שכאשר המערערת הגיעה ארצה היתה איזושהי טענה כי הילדה פגועה בכלל ובפרט על ידי אמה. (סעיף 22 - השופטת שושנה שטמר)

סוף דבר

השופט אריה נאמן ופקידת הסעד מלשכת הרווחה חיפה נכשלו והתרשלו בהגנה על הילדה והסבו לה נזקים ריגשיים. בנוסף הסבו לאמה נזקים כלכליים קשים דאגות מיותרות ובזבוז זמן. ההליך השיפוטי של השופט בתיק היה חובבני ולא הביא לשום תועלת.

קישורים