יום שישי, 30 באפריל 2010

לשכת הרווחה בת ים - עופרה מנדלקורן ראש צוות קשישים - מדיניות מופקרת של סימום קשישים

בפגישה עם העובדת הסוציאלית נעמי הלימי ופקידת הסעד שירה שביט אורגד מלשכת הרווחה בבת ים ספגה אישה כבת ששים טובה ותמימה, מאובחנת בדמנטיה השפלות רבות: ביקור בית אלים ו"מקצועי", הוצאת דיבה רעה בתסקירים וחוות דעת שונות ומשונות, הפנייה לפסיכיאטר איתן חבר אשר תייג אותה קשות ורשם לה סם אנטי פסיכוטי מסוג ריספרדל (אסור לחולי דמנטיה ע"פ ה-FDA).

הטיפול המופקר של העו"סיות בצוות קשישים בראשותה של עופרה מנדלקורן לא הניב לאישה שום תוצאה מבורכת להפך רק צרות ארורות.
"סל הטיפול" שנקבע לה הוא ישיבה בבית, הלעטה בסמים פסיכיאטריים וסמי הרגעה, תוך שהיא מאבדת יכולות קוגנטיביות, נפשיות ופיסיות. מדובר בטיפול פשוט וזול, מבית היוצר של עפרה מנדלקורן וצוותה שנועד להסיר מהן אחריות או טיפול בהווה ובעתיד על גבה של האישה. על מנת להשתיק את בנה ביקשה עופרה מנדלקורן מהשופט שמואל בוקובסקי הסדרי ראיה לאישה ולבנה, תוך שהיא מבזה את האישה ובנה בתסקירים שקריים, מבלי לאמת או לנסות להפריך את ההבלים ודברי הבלע שכתבה בתסקירים.

הטיפול של עופרה מנדלקורן הביא את האישה למצב אובדן זיכרון טוטלי, אובדן יכולת דיבור, אובדן יכולות קוגנטביות, תנועה, הליכה, שליטה על תנועה ועוד.

טיפול בפיסיותרפיה, תרפיה, או ביציאה מהבית כמובן לא עלה בדעתן של העוס"יות - רק סמים פסיכיאטריים הכפשות ודברי בלע.

העוסיות של עופרה מנדלקורן דיווחו שקרים כאילו מצבה של האישה טוב בעוד מצבה קשה ומדרדר.

תויות: עיריית בת ים, חטיבת קהילה בת ים, אגף הרווחה בת ים, מחלקה לשירותים חברתיים, קשיש, טיפול בקשיש, התעללות בקשישים, הוצאת דיבה, לשון הרע, רצח אופי, התעללות בחסרי ישע
מנהלת לשכת הרווחה בת ים - רחל וידל.

קישורים:

ראש עיריית חיפה יונה יהב - גירוש אנשים עם מוגבלויות מהקהילה

יונה יהב - מפגין לגירוש הנכים מהקהילהרשת ב - אפריל 2010 - קבוצה של תושבי קרית חיים זועמת והקימה ועד פעולה ששם לו למטרה להרחיק את הדיור המוגן מקרית חיים והתושבים הצליחו לגייס את תמיכתו של ראש עיריית חיפה יונה יהב (צילום תמונה בהפגנה - אבישג שאר ישוב)

ראש עיריית חיפה יונה יהב נותן גיבוי למאבק תושבי שכונת קריית חיים לסילוק אנשים עם מוגבלויות מתוך הקהילה הגרים בהוסטל. התושבים חילקו פליירים (מנשרים) הקוראים בבוטות לפינוי הנכים מתוך הקהילה.
תושבי קריית חיים גייסו לגירוש את ראש העיר יונה יהב אשר הורה על הוצאת מחצית מאותם דיירים מקריית חיים, וכן עצר דיור חוסים נוספים בקהילה.
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות - אחיה קמרה: "הזכות לחיים בקהילה היא זכות של כולנו, לאנשים עם מוגבלות ואנשים בלי מוגבלות. כמו שלא יעלה על הדעת שאנחנו נגיד לכל אדם שגר בביתו בכל מקום שהוא שיצא שביתו כי זה לא נוח לתושבים בסביבה, לא יעלה על הדעת שאנחנו נגיד לאנשים עם מוגבלות נפשית שחיים בקהילה, שזה דבר הכי רוצים שזה יקרה (שהם יצאו מהקהילה)...
לא יעלה על הדעת שראש עיר גדולה בישראל יתמוך במסע כזה באמירות מימים חשוכים, שמתארות אנשים מוגבלים בצורות שאתה פשוט לא מאמין שאתה שומע אותם ויגיד שהם צודקים".

האזינו לכתבה ברשת ב:


קישורים:

יום שני, 26 באפריל 2010

תרופות נוגדות דיכאון - התפכחות הפסיכיאטריה

המאמר "תרופות נוגדות דיכאון: כבדהו וחשדהו" של ד"ר פסח ליכטנברג (מעריב, 'לבריאות' אפריל 2010) , חושף את השבר והעדר יכולת של הפסיכיאטריה להבנת הדיכאון והטיפול בו.
(ציטוטים מהמאמר מופיעים באותיות בצבע שחור)

אבחון טיפול ותיוג לקויים במצבי דיכאון
דיכאון בפסיכיאטריה הוא מושג רחב, רחב מידי.
לא אשכח אדם שהיה אצלי בטיפול שללא סיבה הנראית לעין סבל ממועקה קשה ...בשארית כוחותיו היה קם ממיטתו ... מסתובב בין בניינים גבוהים .. בתקוה למצוא אחד עם גישה לגג ממנו יוכל לקפוץ אל מותו המיוחל.
אני זוכר גם את הבחורה הצעירה שחברה בגד בה עם חברתה. היא הגיבה בבכי, עצבנות וחוסר עניין בעיסוקיה. לא עלה בדעתה לשלוח יד בנפשה. ..
בשני המקרים האנשים אובחנו כסובלים מדיכאון, ובשני המקרים הוצע להם טיפול בתרופות נוגדות דיכאון. אבל מה באמת היה משותף לשני המקרים? הסימפטומים היו שונים, הנסיבות בהן הופיע הדיכאון היו שונות, אפילו החוויה האישית הייתה שונה. רק האבחנה הייתה זהה וכתוצאה מכך גם הטיפול.

הטיפול התרופתי בדיכאון לא אפקטיבי
פסיכיאטרים רבים מתפכחים כיום לגבי מגבלות הטיפול התרופתי בדיכאון. הטיפול יועיל בקושי למחצית מהלוקים בו, וזה כמובן נתון מאכזב. כשלוקחים בחשבון שטיפול בפלסבו ("אינבו" בעברית, כגון כדורי דמה), יכול להשפיע לטובה בכשליש מהמקרים, התועלת של התרופות נמצאת שולית הרבה יותר ממה שאנחנו מקווים.

לתרופות נגד דיכאון מגוון תופעות לוואי
לתרופות נוגדות דיכאון יש מגוון השפעות לא רצויות. ולפעמים אף קושי להפסיק את הטיפול בהם. הרופא צריך לדבר על כך ברגישות, תוך התחשבות בכך שעצם הדיון על תופעות לוואי עלול להגביר את סיכויי הופעתן.
אחת מתופעות הלוואי הפחות הפחות מדוברות היא שהמטופל ישלה את עצמו שטיפל בבעיה ופתר אותה, מאחר והסבל פחת. בכך הוא יחמיץ לעשות חשבון נפש מעמיק יותר ולשנות את הטעון שינוי.

חברות התרופות עורכות קמפיינים לשינויים תרבותיים להגביר הצריכה לתרופות נגד דיכאון
תעשיית התרופות שחששה תחילה כי לא יאותרו מספיק חולים כדי להצדיק השקעה כלכלית בתרופות אלה, פעלה להעלאת המודעות לדיכאון בקרב מטפלים ומטופלים, ובכך להרחיב את שוק הצרכנים הפוטנציאלי. במקביל, ייתכן שהסיבולת לסבל בעולם המערבי ירדה, כך שהדכדוך על כל גווניו מאבד לגיטימציה (בשנים האחרונות פונים אלי קליינטים עם דיכאון, כשבפיהם התלונה שהם סובלים מ"חוסר איזון כימי במוח"). היום הגענו למצב שההגדרות הרשמיות לדיכאון רחבות מאוד, ובוודאי כוללות סוגים רבים ומגוונים של מצוקה נפשית.

למאמר המלא הקלק על התמונה...

תרופות נוגדות דיכאון: כבדהו וחשדהוקישורים:

יום ראשון, 25 באפריל 2010

עושק בחסות המדינה - חשד: עו"ד ידוע, אפוטרופוס הונה קשישה וזייף מסמכים

מוטי וינטר - ראש אגף שירותים חברתיים במשרד הרווחהה'פירצה קוראת לגנב', ואכן תהליך מינוי אפוטרופוס לחסויים פרוץ ומאפשר עושק קשישים וחוסים לאור יום ללא הפרעה.

השחקנים המרכזיים מטעם המדינה המאפשרים את העושק והשפלת החוסה הם:
שופט בית משפט לענייני משפחה - מתנהג בהליכים אלו בקהות חושים וברשלנות ומאשר את המלצות פקידי הסעד ורשויות הרווחה למיניהם, ללא בדיקות או תהיות.
מחלקות לשירותים חברתיים - פועלים ברשלנות בהמלצתם למינוי אפוטרופוס ללא בדיקת עובדות, אימותן או ניסיון להפרכתן, אינם מתעניינים אודות מצבו של החוסה שמינו לו אפוטרופוס ומפקירים אותו לחסדיו.
האפוטרופוס הכללי - אינו מודע כלל למצבו של החוסה, אינו בודק את דיווחיו של האפוטרופוס.

שחקנים נוספים הם הפסיכיאטרים הבודקים את הקשישים ורושמים עליהם חוות דעת קטלניות מלוות במתן סמים פסיכיאטריים חזקים כגון ריספרדל, קלונקס, והמלצה לסגור אותם במוסדות סיעודיים, פסיכיאטריים לשארית חייהם.

הכתבה חשד: עו"ד ידוע הונה קשישה וזייף מסמכים | איילה חננאל | וואלה | 25.04.2010

לפי החשד, עורך הדין ששמו אסור לפרסום מונה לכהן כאפוטרופוס של חוסה בבית אבות והעביר לרשות בתו אחת מדירותיה. הוא חשוד בקבלת דבר במרמה, שימוש במסמך מזויף, זיוף ועושק. שמו של החשוד נקשר בפרשה מתוקשרת אחרת, שאיננה קשורה

עורך דין ידוע נעצר היום (ראשון) על ידי חוקרי מפלג ההונאה של מחוז תל אביב. הוא חשוד בעבירות של קבלת דבר במרמה, שימוש במסמך מזויף, זיוף ועושק.

לפי החשד, עורך הדין ואדם נוסף העבירו לרשותם, באמצעות זיוף מסמכים, רכוש הכולל שתי דירות יקרות, וזאת תוך כדי ביצוע העבירות המיוחסות להם. הערב הובא עורך הדין להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב. הוא שוחרר בהתאם לבקשת המשטרה למעצר בית לאחר הפקדת ערבויות וקביעת תנאי השחרור.

עורך הדין הוא תושב תל אביב בן 75, ששמו עלה לכותרות בחודשים האחרונים בהקשר של פרשה אחרתו. לפי החשד, הוא קשר יחד עם חשוד נוסף קשר להעברת נכסים של חוסה בבית אבות שלנכסיה מונה אפוטרופוס. באמצעות זיוף מסמכים וייפוי כוח העביר עורך הדין שתי דירות יוקרה שהיו בבעלותה של חוסה בבית אבות: דירה אחת הועברה לרשות אביו של החשוד הנוסף, ודירת יוקרה נוספת הועברה על שם בתו של עורך הדין. על הדירה שהעביר לאביו של החשוד הנוסף רשם הערת שיעבוד ואזהרה.

קישורים:

יום שבת, 24 באפריל 2010

נתניה - הזנחת חוסים בהוסטל לחולי נפש - תחקיר: "נפלו לידיים של בוארון"

הדיירים מסתובבים רעבים ברחובות ומקבצים נדבות | אחד מהם שסבל מכינים, רוסס בקוטל חרקים | העובדות נאלצות לחתום על חוזי העסקה לא חוקיים | המבנים מסוכנים מבחינה בטיחותית ותברואתית | ככה זה כשהוסטלים לחולי נפש, הנמצאים בפיקוח המדינה, מנוהלים ע"י שאול בוארון, חבר נרכז הליכוד שאין לו שום הכשרה - אבל יש לו קשרים במקומות הנכונים | בוארון: כל הטענות שקריות

תחקיר ידיעות אחרונות , מוסף לשבת - תחיה ברק - צילום: טל שחר , 23.04.2010

ברחובות נתניה התרגלו למראה החוסים מהוסטל 'זנגוויל', המיועד לחולי נפש, מסתובבים ברחובות בבגדים בלויים, פושטים יד, מתחננים לאכול. "הם מגיעים למכולת שלי לעתים קרובות מבקשים ממני ומהלקוחות כמה שקלים, מצרכים או סיגריות", אומר פנחס רבה, הבעלים של מינימרקט "תודה רבה. "אני לא אגיד 'לא' לאדם שמבקש ממני אוכל, כי הוא רעב". "החוסים באים לפה ואמרים לי 'אנחנו רעבים, אין לנו כסף' ", מעיד גם הבעלים של מכולת "פדלפון" הסמוכה להוסטל.

שרה (שם בדוי) שעבדה בהוסטל בעבר, לא מופתעת לשמוע את הדברים. היא הייתה שם וראתה במו עיניה את החוסים. "התנאים ב'זנגוויל' לא אנושיים" מספרת שרה. "ההוסטל מטונף ומוזנח. איפה שאפשר לחסוך חוסכים, ובעיקר החוסים מסתובבים שעות בחוץ ללא השגחה". ...

... קרוב משפחה של חוסה אחר ב'חיי עזרא' מספר כי גם הוא נאלץ להוציא אותו מהמוסד. "כשבאתי לבקר תמיד ישבנו בחצר, כי בפנים הסריח משתן ומעשן סיגריות. לא פעם הוא היה מלוכלך ורטוב. נראה שלא ממש בדקו אם הוא אכל". ...


לכתבת התחקיר המלאה הקלק על התמונה:

תחקיר - הוסטל לחולי נפש - נתניה
תחקיר - הוסטל לחולי נפש - נתניהתויות: הוסטל זנגוויל, הוסטל 'חיי עזרא', חברת א.ב שיקום בע"מ, הפרטה, עיריית נתניה, תנאי עבודה, שאול בוארון, אילנית בוארון

קישורים:

יום שישי, 23 באפריל 2010

משרד הרווחה - הפקרת משפחות שמושלכות לרחוב

מוטי וינטר - כשל באיתור וסיוע למשפחות שמושלכות לרחובאפריל 2010 - מדובר באם חד הורית לשני נערים אחד הסובל מפיגור, מתגוררת מזה 20 שנה בית בשכונת התקוה בתל אביב. האישה פלשה לבית לפני 20 שנה כשהיה נטוש, ונרקומנים הסתובבו בו. האישה מוכרת לרשויות הרווחה של עיריית ת"א. ביום הפינוי של האישה ושני ילדיה מהבית ע"י כוחות משטרה מתוגברים לא נכח במקום אף עובד רווחה של מינהל הרווחה ת"א.

מדיניות משרד הרווחה המערכתית הנה כושלת ומפקירה את אזרחי המדינה במקום לסייע להם. נערים אתיופים מסתובבים בגטאות בקהילה ללא הכוונה והדרכה, פקידי סעד לחוק הנוער רודפות אחרי הורים לקחת את ילדיהם מחזקתם בדרך משפילה מרוששת ומבזה, שיקולים זרים בוועדות החלטה ברשויות מקומיות, ביזוי דרי רחוב בתל אביב, אונס קבוצתי של נערה מטופלת שנים ברווחה בת"א, רדיפת קשישה ע"י פקידות סעד ברווחה ת"א .. ועוד, ועתה הפקרת משפחה שמושלכת לרחוב.
.

.
קישורים:

יום חמישי, 22 באפריל 2010

נוגדי חרדה - בנזודיאזפינים - גיהנום ההתמכרות והגמילה

גוון אולסן עבדה 15 שנים כנציגה בתעשיית התרופות, וחלק מהתמחותה היה סמים פסיכיאטריים. סמים אשר לא מכרה אך הכירה מקרוב הם נוגדי החרדה. גוון השתמשה בנוגד חרדה קסנקס במשך כ- 10 שנים, שבהם התמכרה לסם אך חשבה שהצורך בסם נובע עקב לחץ ומתח בעבודה. גוון טוענת כי הפסיכיאטר הטיפוסי לא יסייע להשתחרר מההתמכרות לסם משום שבהכשרתם הפסיכיאטרים כיום יודעים לטפל רק טיפולים תרופתיים, והם אינם רוצים לאבד מטופלים.
.

.
נוגדי חרדה הם למעשה בנזודיאזפינים אשר שמם שונה לנוגדי חרדה בשל השם הרע שיצא לבנזודיאזפינים עקב ההתמכרות של סמים אלו. היה דור שלם של עקרות בית שצרכו בנזודיאזפינים מסוג וואליום. תעשיית התרופות יצאה בשם חדש 'נוגדי חרדה'.

גוון מעידה כי השתמשה בנוגד חרדה קסנקס במשך כ- 10 שנים, שבהם התמכרה לסם אך חשבה שהצורך בסם נובע עקב לחץ ומתח בעבודה. שלב קשה מאוד הוא שלב הנסיגה (גמילה) מהסם ובשלב זה הסבל עלול להיות פי 10 יותר קשה מאשר המצב לפני תחילת נטילת הסם.

גוון טוענת כי הפסיכיאטר הטיפוסי לא יסייע להשתחרר מההתמכרות לסם משום שבהכשרתם הפסיכיאטרים כיום יודעים לטפל רק טיפולים תרופתיים, והם אינם רוצים לאבד מטופלים.

קישורים:

יום רביעי, 21 באפריל 2010

חולים מדווחים על תופעות לוואי בטיפול תרופתי פי 20 מהפסיכיאטרים המטפלים

המאמר:
Depression Medication: Patients Report 20 Times More Side Effects Than Recorded in Charts, Study Finds

מחקר: (20 אפריל 2010) - מחקר מבית החולים 'רוד איילנד' מראה כי חולים מדווחים על תופעות לוואי של תרופות לטיפול בדיכאון פי 20 יותר מאשר פסיכיאטרים דווחו. החוקרים ממליצים על שימוש בשאלון הערכה עצמית של מטופלים במחקרים קליניים כדי לשפר את ההכרה של תופעות לוואי. ממצאי המחקר פורסמו ב "Journal of Clinical Psychiatry", כרך 71, מס '4, זמין באינטרנט עכשיו לפני ההדפסה.

אחת הסיבות השכיחות ביותר להפסקת טיפול בתרופות דיכאון הוא תופעות לוואי שהחולים עלולים לחוות. הפסקה מוקדמת של התרופה קשורה גם לתוצאות טיפול לא אפקטיביות. במחקר האחרון של ד"ר מארק צימרמן, החוקר הראשי, מנהל הפסיכיאטריה אשפוז בבית החולים רוד איילנד, מציין כי למרות החשיבות הקלינית של איתור תופעות לוואי, מחקרים מעטים בחנו את נאותות הגילוי ושיטות התיעוד בשימוש בקרב המטפלים.

צימרמן וחבריו ביקשו מ- 300 מטופלים בטיפול מתמשך בדיכאון לדרג את תדירות 31 תופעות לוואי. ממצאים אלו נבדקו והושוו לתופעות לוואי מהמידע שנרשם על ידי הפסיכיאטרים המטפלים.

הממצאים מעידים כי מספר ממוצע של תופעות לוואי שדווחו על ידי מטופלים היה פי 20 גבוה יותר מאשר המספר שנרשם על ידי הפסיכיאטר המטפל. כאשר המטופלים דיווחו על תופעות הלוואי כ"לעתים קרובות מתרחש" או "מטריד מאוד" השיעור היה עדיין גבוה פי שתיים עד שלוש פעמים יותר מזה שדווח ע"י המטפלים.

צימרמן, שהוא גם פרופסור לפסיכיאטריה להתנהגות האנושית בבית ספר לרפואה 'אלפרט וורן' של אוניברסיטת בראון, אומר, "למרות החשיבות הרבה שיש לתופעות לוואי על הפסקת הטיפול התרופתי , יש עדויות כי רופאים לא יכולים לעשות עבודה יסודית ולאתר מידע לגבי נוכחותם של תופעות הלוואי. מחקר זה מצא כי רופאים לא מציינים תופעות לוואי שדיווחו המטופלים על שאלון תופעות לוואי .. "

קישורים:
  • מדוע סמים פסיכיאטריים תמיד רעים- ד"ר דאגלס ג. סמית, אני כבר לא ממליץ על תרופות פסיכיאטריות לאף אחד. זה נראה קיצוני במדינה הזו (ארה"ב) כי אנחנו בעיצומה של "המהפכה הביולוגית". נראה שכולם מניחים שתרופות יעילות במיוחד עבור מחלות נפש שונות אשר לפחות בחלקן עקב בעיות כימיות או גנטיות. אני מאמין שהמדע מאחורי זה פגום באופן רציני. הוא מבוסס על הנחות מוטעות שהובילו להנצחת מיתולוגיה עצמית (ועל רווחים עצומים לחברות התרופות). ...
  • פסיכיאטרית יקרה: "אנו רואים בך כאחראית להידרדרותו של בננו"- מכתב קורע לב ששלחה אם לילד בן 8, לפסיכיאטרית שטיפלה בבנה, לאחר שזה אובחן כסובל מתסמונת כפייתית - OCD - מכתב שחובה לכל אב ואם לקרוא אותו. .. 01.2010
  • גננות רוצות שקט בגן והן להוטות מידי לשלוח ילדים לפסיכיאטרים -הכתבה "ברוב קשב" מירב שלמה מלמד , ידיעות תל אביב , חינוך , 26.03.2010 - ב- 2009 נרשמה עלייה של כשבעה אחוזים בהפניית ילדים עד גיל שש למכוני אבחון של הפרעות קשב וריכוז. ד"ר אורלי נקר: מדובר ב"הפניית יתר" מצד גננות למכונים
  • נוגדי חרדה - גיהנום ההתמכרות והגמילה- גוון אולסן עבדה 15 שנים כנציגה בתעשיית התרופות, וחלק מהתמחותה היה סמים פסיכיאטריים. סמים אשר לא מכרה אך הכירה מקרוב הם נוגדי החרדה. גוון השתמשה בנוגד חרדה קסנקס במשך כ- 10 שנים, שבהם התמכרה לסם אך חשבה שהצורך בסם נובע עקב לחץ ומתח בעבודה. גוון טוענת כי הפסיכיאטר הטיפוסי לא יסייע להשתחרר מההתמכרות לסם משום שבהכשרתם הפסיכיאטרים כיום יודעים לטפל רק טיפולים תרופתיים, והם אינם רוצים לאבד מטופלים.

יום שלישי, 20 באפריל 2010

מדוע סמים פסיכיאטריים תמיד רעים

סמים פסיכיאטריים = זבלד"ר דאגלס ג. סמית

אני כבר לא ממליץ על תרופות פסיכיאטריות לאף אחד.

זה נראה קיצוני במדינה הזו (ארה"ב) כי אנחנו בעיצומה של "המהפכה הביולוגית". נראה שכולם מניחים שתרופות יעילות במיוחד עבור מחלות נפש שונות אשר לפחות בחלקן עקב בעיות כימיות או גנטיות. אני מאמין שהמדע מאחורי זה פגום באופן רציני. הוא מבוסס על הנחות מוטעות שהובילו להנצחת מיתולוגיה עצמית (ועל רווחים עצומים לחברות התרופות).

אני לראשונה ויתרתי על כדורי הרגעה, לאחר מכן על תרופות נוגדות דיכאון, ולאחר מכן על כל התרופות הפסיכיאטריות. למדתי שיש כמה עקרונות כלליים אשר חלים על כל החומרים פסיכואקטיביים וטיפולים ביולוגיים.

עקרונות כלליים:

(1) "מחלות נפש" אפילו החמורות, הן יחסיות (הייתי אומר גם רוחנית). פסיכיאטריה, על ידי התמקדות כמעט בלעדית על ביולוגיה (טיפול תרופתי), עושה עצמה לא רלוונטית יותר ויותר.

(2) חומרים פסיכוטיים מספקים במקרה הטוב הקלה זמנית, אבל תמיד מחמירים את המצב בטווח הארוך. הם עושים דברים גרועים באופן ישיר (כימי) או בעקיפין על ידי הסחה מן הבעיות האמתיות.

(3) לכל החומרים הפסיכואקטיביים יש חזרה על הסימפטומים ובעיות הקשורות בנסיגה (גמילה). שיעור ה"שקיעה" באופן כללי, במהלך הנסיגה (גמילה) מתרופות פסיכיאטריות, חמור פי 10 יותר מאשר אם התרופה לא הייתה נלקחת.

(4) "לכל הטיפולים הפסיכיאטריים יש מכנה משותף בפעולתם - שיבוש תפקוד המוח הנורמלי" (ד"ר פיטר ברגן, מספרו "השבתת המוח בטיפולים פסיכיאטרים", שפרינגר פאב. ושות ', 1997, עמ' 3).
סמים פסיכיאטריים לעולם אינם משפרים חוסר איזון במוח. הם אף פעם לא משפרים את המוח. הם "עובדים" על ידי פגיעה במוח וריסון רגשות בדרכים שונות.

המחבר, ד"ר דאגלס ג 'סמית, בוגר אוניברסיטת אינדיאנה (1982 - Phi Beta Kappa) ובית הספר לרפואה של אוניברסיטת אינדיאנה (1986). סיים הכשרה בפסיכיאטריה בשנת 1990 מוסמך בפסיכיאטריה. קיבל הדרכה נוספת בפסיכואנליזה. כיום חי בג 'ונו שבאלסקה. במועצת המנהלים של האגודה הלאומית של זכויות הגנה ותמיכה והמרכז הבינלאומי לחקר פסיכיאטריה ופסיכולוגיה.

מדוע סמים פסיכיאטריים תמיד רעים - ד"ר דאגלס ג. סמית
מדוע סמים פסיכיאטריים תמיד רעים - ד"ר דאגלס ג. סמית
פלייליסט - סם פסיכיאטרי ריטלין



קישורים:

יום ראשון, 18 באפריל 2010

אין כסף, ושלושה חניכי אקים תושבי מועצה אזורית חבל מודיעין נשארים בבית

עלות ההסעה של שלושה תושבי המועצה האזורית חבל מודיעין לסניף אקים במודיעין מסתכמת בכמה אלפי שקלים בלבד, בשנה אך לסניף נגמר הכסף לכך והמועצה לא עוזרת במימון. תגובת המועצה: "אנחנו מצפים כי מי שמבטיח הסעות, לא יחזור בו מהבטחתו"

הכתבה אין כסף, ושלושה חניכי אקים נשארים בבית , לימור גריזים-מגן , פורסם: 18.04.10 , mynet

שכחו אותם בבית: שלושה בעלי פיגור שכלי המתגוררים במועצה אזורית חבל מודיעין ייפרדו בקרוב מחבריהם בסניף אקים במודיעין. הם לא יוכלו להשתתף יותר בפעילות השבועית שמעניק הסניף בגלל שאין כסף להסיע אותם.

עד היום, ובמהלך השנה האחרונה, מימן "אקים מודיעין" את הסעת המוגבלים מבתיהם שבאזור אל פעילות הסניף במודיעין. מדי שבוע עברה הסעה בבתיהם

של השלושה, לקחה אותם למודיעין ואספה אותם שעה וחצי לאחר מכן, עם תום הפעילות שמעבירים מתנדבי "החבר'ה הטובים". אבל עכשיו הכסף נגמר, ואין מי שייקח אותם לפעילות השבועית. מעכשיו הם ישארו בבית.

"הבת שלי תישאר בבית, וזה לא טוב לה וגם לא טוב לנו. היא כועסת ומתוסכלת", אומר אביה של בת 43 הסובלת מפיגור שכלי ובעלת מאה אחוז נכות. "עד היום צריך לטפל בה כמו בילד, לפעמים כמעט כמו בתינוק".

יו"ר אקים מודיעין, שחר מי-און: "מדובר בבעלי פיגור שכלי בגילאי 30 עד 50 שמגיעים אחת לשבוע לפעילות חברתית בשעות אחר הצהריים", אומר מי-און, "הכסף נגמר. אנחנו ארגון קטן שחי רק מתרומות ואין לנו דרך להשיג תקציבים נוספים. פנינו למועצת חבל מודיעין, שבעלי הפיגור מתגוררים בתחומה, אך קיבלנו רק אמפתיה. הם סירבו לעזור".

במועצת חבל מודיעין מתגוררים כמה עשרות בעלי פיגור שכלי, בגילאים שונים. המועצה מספקת להם מרכז תעסוקה יומי (המכונה "מעש") ופועל בשוהם, ולשם כך מפעילה גם מערך הסעות מסודר שעולה כמה עשרות אלפי שקלים בחודש. לדברי מי-און, כאשר נפגשו אנשי אקים מודיעין עם מנהלי המועצה, זכו לאמפתיה רבה ורצון לעזור, אך בסופו של דבר דחו אותם. "הסבירו לנו שאין תקציב למימון הסעה בעבורם לפעילות אחר הצהריים במודיעין, וזאת למרות שהם לא מקבלים כל פעילות אחרת בסביבת המגורים שלהם", מספר מי-און.

בערב פסח קיבלה אורית אליאור, רכזת בני הנוער המתנדבים של "החבר'ה הטובים", אשר טיפלה גם במגעים עם אנשי חבל מודיעין, מכתב מבכירה במועצה. "תשובת המועצה שלילית", כתבה לה הבכירה. המימון להסעות לא יתקבל.

"מדובר בסכום נמוך למדי, פחות מ־1,500 שקל בחודש עבור ההסעות האלה", מסבירה אליאור. "החבר'ה מגיעים אלינו כבר כמעט שנה ונוצרו בינינו יחסים מאוד יפים. הם אוהבים אותנו ואנחנו אותם. עצוב לנו ומכעיס שהחבר'ה מחבל מודיעין לא מצטרפים לפעילות רק כי אין אף אחד שיממן להם את ההסעות".

ממועצת חבל מודיעין נמסר בתגובה: "חשוב לזכור כי מי שהזמין את השלושה לקחת חלק בפעילות במודיעין, הבטיח להם הסעות לפעילות. אנחנו מצפים כי מי שמזמין אנשים מרשות אחרת ומבטיח להם הסעות, לא יחזור בו מהבטחתו אחרי זמן קצר ויצפה שאחר יקיים את הבטחתו".

קישורים:

יום שבת, 17 באפריל 2010

כשלים חמורים במשרד הרווחה - מעון ה"שלושה" לחוסים אוטיסטים עם פיגור קל - תחקיר תכנית "שתולים"

אפריל 2010 - בתכנית שתולים בהנחייתה של אורלי וילנאי, נשלח השתול יובל אזולאי להיות מטפל בפנימייה של משרד הרווחה בשם "מעון השלושה". הבעיה העיקרית אינה ההתעללות הקשה בחוסים בחוסים החמורה לכשעצמה, אלא הטיפול הלקוי של בכירי משרד הרווחה. כשלים אלו במעון השלושה עלולים להיות בכל מסגרת השמה חוץ ביתית של הרווחה.

להלן עיקר הכשלים החמורים ומאפייניהם:


אין תעסמדריך צועק על חוסה שקם ממקומווקה לחוסים, והם נדרשים לשבת כל היום במקומותיהם: ה"שתול" יובל מספר: חלק מהדיירים יותר מידי זמן רואים טלביזיה. המדריכים כמעט לא מפעילים אותם, ואם מישהו קם אז צועקים עליו. אין כמעט ספרים, אין משחקים, ואם מישהו קם אז צועקים עליו ... הם משתדלים לא לעשות הרבה, וכדי לא לעשות הרבה הם צועקים על הדיירים .. צורחים עליהם ככה בצורה הכי לא הגיונית שאפשר".מתייחסים אל החוסים כמו חתיכות של זבל - השתול דווח כי המדריכים צועקים על החוסים ומזלזלים בהם ו"מתייחסים אליהם כמו חתיכות של זבל"

שימוש ב- 2 סכיני גילוח משומשים ל- 13 דיירים: השתול מספר: "היום היינו צריכים לגלח את החברים. היא (האחראית) הביאה רק שני סכיני גילוח, שניים, בשביל 13 דיירים. היא עוד מחזירה את השני סכינים האלו לארון ... בשלב מסוים הגיע הרכז לבית .. הוא אומר לי 'אין מה לעשות, ככה זה פה'".
נחום עידו - למשרד הרווחה אין שמץ מושג מה קורה במעונותפיקוח לא אפקטיבי של משרד הרווחה - החוסים מופקרים: נחום עידו האחראי על החוסים ברמה ארצית במשרד הרווחה משתמש בססמאות תנועות ידיים וחיוכים ומשבח את הפיקוח, אך בשטח הפיקוח חסר ערך. בשיחה עימו שאלה אותו אורלי וילנאי:
"כמה משלמת המדינה עבור כל חוסה"
"8,000 שקלים" ענה נחום עידו
"ומה זה אמור לספק לו"
"את כל הצרכים, החל מהצרכים הבסיסיים של ביגוד ומשחת שיניים, וסכין גילוח, מגבת ובגדים, וכלה בתעסוקה ושעות פנאי, ואוכל וכל מה שצריך"
"אז איך זה יכול להיות שנותנים לחוסים להתגלח כולם ביחד עם אותו סכין, שאין לאף אחד אפילו את הדבר הפרטי הזה"
"אני קשה לי להאמין ואני אגיד לך גם למה, כי במעון הזה המפקח הספציפי שהיה במעון הזה עד לפני כמה חודשים, אחד הדברים הראשונים שהוא בודק זה מברשת שיניים וסכין גילוח אישיים .. זה אצלו בדם"

עובדים חוששים לדווח על התעללות מחשש לאבד את מקום עבודתם - ה"שתול" יובל דיבר עם מדריך שעזב את העבודה וחזר לעבוד. המדריך מספר: "הבעיה היא שברגע שזה (דיווח על התעללות) עובר להנהלה נותנים לך בראש".
מדריך אחר שעבד בארבעה מוסדות סיפר לאורלי וילנאי: "הדפוס הזה הוא דפוס שחוזר, היו מקרים שהרביצו עם מצקת, הייתה מדריכה שמושכת באוזניים, האחת הראש של החניך ברצפה" , "ודווחת על האירועים האלה?" , "כן" , "ומה קרה?" , "כלום, שום דבר, זה לא יעבור למשטרה, .. ההורים שוודאי שלא ידעו כלום, אנחנו לא רוצים יותר מידי לעשות בלגן ואנחנו לא רוצים שההורים יכעסו ולהתחיל לערב גורמים מבחוץ".

מדריך מכה חוסה עם מקללמשרד הרווחה אין מושג מה קורה במעונות: נחום עידו אומר: "אנחנו לא יכולים לדעת כל דבר, אם לא יהיה לי אמון במנהל מעון, אז אנחנו יכולים פשוט לסגור את כל המעונות ויש לנו אמון מתוך זה שאנחנו נמצאים שם ... פעם בשבועיים שלשה מפקח מגיע לחצי יום עד יום"

בתמונה רואים רכז מכה במעון השלושה שלנחום עידו יש אמון במנהל. הרכז מכה את החוסה עם מקל מטאטא וצועק לדייר: "קח, תנשוך, תנשוך את זה".

שיטת האמון של משרד הרווחה במנהלי המעונות נכשלה ופוגעת בגופם ובנפשם של החוסים

מדריכים מגבים אחד את השני ומשקרים להורים - ה"שתול" ראה אירועי אלימות והשפלה כלפי חוסים לאורך כל זמן שהותו במעון השלושה. אירועי אלימות גם של הרכז האמור לשמש דוגמא לשאר המדריכים. לכל צוות המעון ברור וידוע כי יש אלימות נגד חוסים. כאשר באה אמא של אחד החוסים להתלונן על מדריכה בשם רינה עונה לה מייד אחד המדריכים: "פה לא מרביצים", מבלי שבדק או בירר, למרות שבירור וידוע כי יש אלימות נדג חוסים במעון.

מנהל המעון מעביר ביקורת תמוהה על המדריך במקום לטפל בדיווחו כנדרש - כאשר בא ה"שתול" ומדווח למנהל המעון על חוסה שהוכה ע"י אחת המדריכות וברצון החוסה להתלונן נגד המדריכה המכה, עונה מנהל המעון באופן תמוה ולא ענייני.
מנהל המעון שואל את המדריך לאחר קבלת הדיווח:"וזה הפריע לך הציק לך (המכות שהוכה החוסה)"
"מאוד, בכללי יש תחושה של חוסר הבנה של הדיירים, תחושה של צעקות שיש הרבה צעקות כלפי הדיירים", ענה המדריך.
המנהל שואל: "אתה רואה שיש פה איזשהו עניין תרבותי גם? .. אתה בא מהמרכז עם תואר ראשון .. לבוש יפה .. זה מישהו שבא עם משקפיים ועם תואר לא יודע מה .. ואתה מביא איזושהי תרבות שונה"
למרות הדווח החמור של ה"שתול" למנהל המעון המחייב דווחה למשטרה ולרווחה, מנהל המעון מתחיל לדבר עם השתול על התרבות שלו לבושו והמשקפיים שלו.

מדריכים מטייחים לתקשורת ומוציאים דיבה על חוסים - כאשר באה אורלי וילנאי ושואלת את המדריך מדוע האמא (שבא להתלונו נגד מדריך מכה) נמצאת פה, ענה לה המדריך: "כי יש איזה חניך שרב עם הבן שלה". כלומר לא רק שסילף את האמת, אלא גם הוציא דיבה על חוסים אחרים.


שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג מתייג חוסים מוכים ב'חוסר שקט'שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג מוציא דיבה על חוסים בדרך של תיוג "חוסר שקט" -שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג הסביר את התנהגות המדריכים באלו המילים: על החוסים: "הם רואים אדם עם פיגור שכלי מתנהג בחוסר שקט … ואז מה קורה". על המדריכים: "זה לא בא מרוע. בוז'י כביכול ניסה לאזן את התמונה ולומר כי עבודת המדריכים קשה ולכן הם נכשלים בתגובתם ומכים "מידי פעם" את החוסים. לחוסים בוז'י גרם עוול בל ישוער כשתייג אותם ב"חוסר שקט". בעית אלימות נגד חוסים היא מערכתית בכל רשויות הרווחה ולמעשה בעומד בראשה שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג. משום שרוע יש בכל מערכת, השאלה היא אם העומד בראשה מגנה את הרוע, פועל בשקיפות ובזריזות, ומסלק את הרוע. בוז'י בוחר לשתוק, ולהעליל, הוא חסר שיעור קומה לעמוד מול כוחות פוליטים במשרד הרווחה, ובוחר לשתוק או לטייח. ובכך הוא גוזר על החלשים וחסרי הישע עוול קשה צער ויגון.
זהו מסר ברור לאזרח להתרחק מרשויות הרווחה כי גורלו יהיה כמו החוסים של בוז'י.
קישורים:

יום שישי, 16 באפריל 2010

תחקיר "שתולים" - התעללות בחוסים מעון השלושה לילדים אוטיסטים עם פיגור קל - קלונו של משרד הרווחה

שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג מתייג חוסים מוכים ב'חוסר שקט'אפריל 2010 - תחקיר תכנית שתולים מעון "השלושה" לחוסים אוטיסטים עם פיגור קל חשף התעללות בחוסים במעון השלושה לילדים אוטיסטים עם פיגור קל. מדריכים היכו חוסים במקל מטאטא, וגילחו אותם עם סכין גילוח אחד ל- 13 אנשים. "שתולים" חקרו במעון מאחר וביוני 2009 הגישו הורים לילדה הסובלת מפיגור שכלי, תלונה נגד המדריך במעון, בטענה שגרר את בתם על הרצפה. המוסד ניסה להעביר את הילדה למעון אחר. המשטרה חוקרת את המקרה.

שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג הסביר את התנהגות המדריכים:

על החוסים: "הם רואים אדם עם פיגור שכלי מתנהג בחוסר שקט … ואז מה קורה"
על המדריכים: "זה לא בא מרוע"

בוז'י כביכול ניסה לאזן את התמונה ולומר כי עבודת המדריכים קשה ולכן הם נכשלים בתגובתם ומכים "מידי פעם" את החוסים.

לחוסים בוז'י גרם עוול בל ישוער כשתייג אותם ב"חוסר שקט".

אבל מתברר כי בעיית ההתעללות במוסדות הרווחה היא ארצית ולאורך שנים. החל מדחיסת חוסים רבים בחדר ללא פיקוח, סכין גילוח אחד ל- 13 חוסים, אונס ואלימות במעון מקי"ם, התנהגות מזלזלת ומשפילה כלפי הורים ע"י פקידי סעד לחוק הנוער, חוות הנוער שדה בר, כליאת עשרות בני נוער במוסדות פסיכיאטריים שלא לצורך, שימוש בסמים פסיכיאטריים לבני נוער במוסדות, התעללות בילדים במשפחות אומנה ועוד אינספור מחדלים ומדיניות כושלת ומופקרת. לאירועים אלו בוז'י שותק ולא נותן דין וחשבון לאזרח, ואם כן רק אם עיתון מפורסם דורש זאת או גוף אחר בעל כוח.

הבעיה אם כן היא מערכתית ולמעשה בעומד בראשה שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג. משום שרוע יש בכל מערכת, השאלה היא אם העומד בראשה מגנה את הרוע, פועל בשקיפות ובזריזות, ומסלק את הרוע. בוז'י בוחר לשתוק, הוא חסר שיעור קומה לעמוד מול כוחות פוליטים במשרד הרווחה, ובוחר לשתוק או לטייח. ובכך הוא גוזר על החלשים וחסרי הישע עוול קשה צער ויגון.

זהו מסר ברור לאזרח להתרחק מרשויות הרווחה כי גורלו יהיה כמו החוסים של בוז'י.

בהיותו בעבר נער שמנת יתכן והוא אינו מודע לעומק הנזקים שהוא גורם לפרט, למשפחה, לחברה, ולמדינה,

טוב אם שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג ישנה גישתו או יפנה את עצמו מהכיסא ויפה שעה אחת קודם.

קישורים: